r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3535 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3655.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    21207 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3935 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a hagymát és a paprikát apróra fölvágjuk. Egy megfelelő fazékban fölhevítjük az olajat, és beleöntjük a fölvágott szalonnát, hagymát, paprikát, és együtt sütjük.
  2. Amikor már kezd egy kis színe lenni, akkor hozzáadjuk az apróra fölvágott fokhagymát és a paradicsompürét.
  3. Pár másodpercig sütjük, majd a fűszerpaprikával is megszórjuk. A földarabolt húst is hozzáadjuk.
  4. Megszórjuk fűszerrel, és fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrás után sózzuk.
  5. Amikor már majd nem puha a hús, akkor hozzáadjuk a fölkockázott burgonyát, a fölszeletelt gombát és a zöldségeket. Ha a hús és a zöldségek is puhára főttek, elkészítjük a habarást.
  6. 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk egy kevés vízzel, a tejfölt is hozzákeverjük. A levesből is adunk hozzá, egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, és besűrítjük a levesünket vele.
  7. Az ízlés szerinti mennyiségű kaport is pár percig a levesbe belefőzzük. Én készítettem még egy tojásból, liszt hozzáadásával, csipetketésztát, igény szerin még azzal is lehet gazdagítani a levest. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4922
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi betyárleves Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Családom egyik kedvelt étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...