r
Nosalty Logó

Baconös lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Baconös lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13384.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    2590 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    6508 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Elkészítés

A szószhoz

  1. Bolognai ragu: Az apróra vágott vöröshagymátkevés olívaolajon megdinszteljük, mikor majdnem üveges, akkor a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát rátesszük.
  2. 1-2 kavarás, és mehet rá a darált hús. Mehetnek rá a fűszerek: só, bors, oregánó, kakukfű, bazsalikom. Fedő alatt pároljuk, míg szaftot nem ereszt.
  3. Végül mehet rá a paradicsom. Fakanállal szétnyomkodjuk a paradicsomot. Ha nem elég ízes, pótoljuk a fűszereket.
  4. Elkészítjük a besamelt:​A vajat felolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Közepesen sötét rántást készítünk. Rátesszük a fűszereket. Fokozatossan adagoljuk hozzá a tejet. Mikor kb. felét hozzáadtuk, tegyük bele a sajtot. A maradék tejet is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg megfelelő állagúnem lesz.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy normál méretű jénai tepsi aljára teszünk a besamelből, és elterítjük. Mindenhová jusson, mert ha száraz tésztát használunk, akkor annak meg kell főnie. Erre jöhet a tészta. Mindenhova jusson. Egy adag bolognai szósz. Így rétegezzük, az utolsó réteg bolognaiba beletesszük az olívabogyót. Utolsó réteg tésztára rátesszük a baconcsíkokat, végül megszórjuk olasz sajtkeverékkel.
  7. Ha felmelegedett a sütő, 10-15 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul a tészta. Ezt egy kés beleszúrásával tudjuk ellenőrizni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33207
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom! A másfél éves kisfiam is szereti. :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Valami gyorsan elkészíthető és laktató kajára vágytam. Igaz, a recept olvasásakor nem tűnik valami gyorsnak. :) Szerencsémre a bolognaiból volt a fagyasztóban, és ez ösztönözte a lasagne készítést. Csak vajat és tejet kellet venni, mert minden más volt hozzá.

Hozzávalók

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...