r
Nosalty Logó

Babgulyás Gabci Apótól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babgulyás Gabci Apótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 12018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    880 micro
  • β-karotin
    2588 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 1004 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    936 g

Zsír

  • Összesen
    449.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29303.5 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    812 mg
  • Kálcium
    4368 mg
  • Vas
    181 mg
  • Magnézium
    3721 mg
  • Foszfor
    10389 mg
  • Nátrium
    9684 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1075.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    276 mg

VÍZ

  • Összesen
    5583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3143 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    511 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    709 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6270 micro
  • Kolin:
    2466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10565 micro
  • β-karotin
    31057 micro
  • β-crypt
    765 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    6007 micro
Összesen 12018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott bacont üvegesre pirítjuk.
  2. Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
  3. Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkozkázott vöröshagymát és fokhagymát, kb. 10 percig pároljuk.
  4. Miután ahagymamegpuhult, beletesszük a felkockázottsertéshúst kb. 15 percig főzzük, sűrű kevergetés mellett.
  5. Amikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat (az erőspaprikát is),kb. 5 percig kevergetve főzzük.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, felszeletelt répát, zellert és fehérrépát. Kb. 10 percig kevergettve főzzük. (A zöldségekben lévő folyadék elegendő nedvességet biztosít, hogy a kondérban lévő alapanyagok ízei összeérjenek.)
  7. Miutána kondér tartalma elkezd rotyogni hozzáadjuk a füstölt sertéshúst, az őrölt pirospaprikát, az őrölt borsot, és a kakukkfüvet.
  8. Nagyon fontos, hogy egy-két kevergetés után azonnal öntsük föl az egészet kb.2-2,5 liter vízzel, nehogy az őrölt paprika odakapjon, és megkeserítse a babgulyásunkat. Kb. 10 percig, lassú tűzön rotyogtassuk.
  9. Miután a lé tökéletesen átforrt, tegyük bele az előzetesen babérlevéllel beáztatott babot. Nyugodtan belefőzhetjük a babérlevelet is, ez csak egyplusz pikáns ízt kölcsönöz a gulyásunknak. (Amennyiben a babot előfözzük, időt spórolhatunk meg, de véleményem szerint az étel élvezeti értékét csak abban az esetben befolyásolja, amennyiben beáztatott bab túlságosan kemény marad, és nem képes mepuhulni a főzés folyamán sem.)
  10. Rakjunk a tűzre, és kevergetés mellett addig főzzük a levet, amíg a bab kellőképpen meg nem puhul. Természetesen az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk.
  11. A főzés utolsó szakaszában dobjuk bele a petrezselymet.
  12. Természetesen az étel sózása sem maradhat el. Menet közben kóstolgassuk a művünket, és ennek függvényében ízesítsük sóval.
  13. további ételfotók...
  • Receptkönyvben: 746
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 414862
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 16.

Ajánló

Csipetkét is készíthettünk volna, de nem tettük, maradtunk egy szép nagy, 3 kg-os parasztkenyérnél tésztaügyileg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén is eljutottunk addig, hogy megrendezhettük a 2009-es év leányfalui főzőcskézését. Az időjárás két alkalommal már közbeszólt, de most mindenki úgy döntött, lesz, ami lesz, belevág a kalandba, és mindannyiunk közös örömére kimerészkedik a vadonba, ahol az elemek nem csak egy elektronsugárcsövön keresztül élvezhetőek. Mindenki otthagyta a sorozatokkal és celebekkel kibélelt kényelmes életét pár órára, hogy közösen elkészítsük a nem igazán Tesco gazdaságos alapokon nyugvó ebédünket. Öröm volt nézni a NEXT GENERATION-t, ahogy a kerékpárútnak definiált aszfaltcsíkon esnek-kelnek, és minden szülői instrukció ellenére pontosan ellenkezőleg csekszenek, mint ahogy azt az ősök javasolják torkuk szakadtából. Köszönöm a segédkezeket Zitának és Mariannak, bár a hámozott paradicsom véleményem szerint nem igazán mutatott volna jól a levesben. Meg különben is, ha idén meghámozzuk a paradicsomot, akkor jövőre meg egyesével megmossuk majd a paprikamagokat? Jó ötletnek bizonyult a Vegeta bevetése is, kedves Mariann :-), de azért bízom benne hogy a valóságban nem borogattatok bele mindenféle mixeket a témába :-). Köszönöm Krisztinek is a segítséget, bár a lassan alámerülő papírkendőt csak rendkívüli reflexeimnek köszönhetően tudtam eltávolítani a majdnem kész műalkotásbó l:-). Egyszóval köszönöm mindenkinek hogy eljött, hogy ott volt és egyéniségével emelte a délután hangulatát!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...