r
Nosalty Logó

Autentikus koronázási csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Autentikus koronázási csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

898
Kalória
50.6g
Fehérje
68g
Szénhidrátok
47.6g
Zsír
302.5g
Víz
113.7g
Koleszterin
9.2g
Rost
15.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 3591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 93 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13648.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    9428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    972 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    7987 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6872 micro
Összesen 3591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

a csirkéhez

  1. A csirkemelleket lábasba tesszük, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért és a fűszereket. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ujjnyi vastagon ellepi.
  2. Közepes lángon felforraljuk, majd 5 percet főzzük. Ezután mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 30 percet.
  3. A fél óra leteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk a lében hűlni kicsit, majd két villa segítségével "tépkedjük" szét. A főzőlét se dobjuk ki, szuper zöldséglevest csinálhatunk belőle.

a salátához

  1. A zellert apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Mindkettőt egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a majonézt, a limelevet, a curryport és a mangócsatnit. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk végül a csirkét, a pirított mandulát és az aprított koriandert is. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Ha másnap ennénk csak, akkor viszont a korinadert és a mandulát csak tálalás előtt kicsivel keverjük bele.)
  4. Tálaláskor megszórjuk plusz zöldekkel és mandulapehellyel.

a szendvicshez

  1. A szalonnát lepirítjuk, majd a hátramaradt zsíron picit a kenyérszeleteket is megpiringatjuk.
  2. Egy-egy szelet kenyeret megpakolunk a csirkesalátával, majd ráfektetünk két-két szelet sült szalonnát, és jó adag salátát. Rátesszük a kenyérszeletek másik felét, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt az ikonikus fogást II. Erzsébet királynő koronázása alkalmából alkották a londoni Le Cordon Bleu szakácsiskola igazgatói, Constance Spry és Rosemary Hume. A koronázás után ugyanis bankettet szerveztek a külföldi vendégeknek, amire előre el kellett készíteni az ételeket, innen jött a hideg csirkesaláta ötlete. A koronázási csirke különlegességét a currypor és a mangócsatni adja, ami azt is jól mutatja, hogy az indiai kultúra legalább akkora hatással volt az angolokra, mint fordítva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!