r
Nosalty Logó

Autentikus koronázási csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Autentikus koronázási csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 3591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Összesen 93 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 898 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    202.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13648.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    9428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    972 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    7987 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6872 micro
Összesen 3591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 93 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Elkészítés

a csirkéhez

  1. A csirkemelleket lábasba tesszük, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért és a fűszereket. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ujjnyi vastagon ellepi.
  2. Közepes lángon felforraljuk, majd 5 percet főzzük. Ezután mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 30 percet.
  3. A fél óra leteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk a lében hűlni kicsit, majd két villa segítségével "tépkedjük" szét. A főzőlét se dobjuk ki, szuper zöldséglevest csinálhatunk belőle.

a salátához

  1. A zellert apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Mindkettőt egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a majonézt, a limelevet, a curryport és a mangócsatnit. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk végül a csirkét, a pirított mandulát és az aprított koriandert is. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Ha másnap ennénk csak, akkor viszont a korinadert és a mandulát csak tálalás előtt kicsivel keverjük bele.)
  4. Tálaláskor megszórjuk plusz zöldekkel és mandulapehellyel.

a szendvicshez

  1. A szalonnát lepirítjuk, majd a hátramaradt zsíron picit a kenyérszeleteket is megpiringatjuk.
  2. Egy-egy szelet kenyeret megpakolunk a csirkesalátával, majd ráfektetünk két-két szelet sült szalonnát, és jó adag salátát. Rátesszük a kenyérszeletek másik felét, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 546
  • Össznézettség: 13820
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 01.

Ajánló

A csirkesalátát nem csak szendvicsbe tehetjük, hanem ehetjük magában, de torillába tekerve is isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Autentikus koronázási csirke
Rosanics Petra 360 recept

Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt az ikonikus fogást II. Erzsébet királynő koronázása alkalmából alkották a londoni Le Cordon Bleu szakácsiskola igazgatói, Constance Spry és Rosemary Hume. A koronázás után ugyanis bankettet szerveztek a külföldi vendégeknek, amire előre el kellett készíteni az ételeket, innen jött a hideg csirkesaláta ötlete. A koronázási csirke különlegességét a currypor és a mangócsatni adja, ami azt is jól mutatja, hogy az indiai kultúra legalább akkora hatással volt az angolokra, mint fordítva.

Hozzávalók

a csirkéhez

a salátához

a szendvicshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...