Autentikus koronázási csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
a csirkéhez
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
1g bors1 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
375g alaplé26 kcal
a salátához
-
4 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
4g limelé1 kcal
-
11g mangó chutney24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
a szendvicshez
-
100g kenyér274 kcal
-
83g fejessaláta8 kcal
-
34g bacon134 kcal
Összesen
898
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
a csirkéhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
2g bors5 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
a salátához
-
120g halványító zeller15 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
45g mangó chutney97 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
a szendvicshez
-
400g kenyér1096 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
136g bacon534 kcal
Összesen
3591
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
a csirkéhez
-
13g csirkemellfilé16 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
38.9g alaplé3 kcal
a salátához
-
3.1g halványító zeller0 kcal
-
11.9g újhagyma2 kcal
-
3.9g görög joghurt4 kcal
-
2.6g majonéz14 kcal
-
0.1g curry por0 kcal
-
0.4g limelé0 kcal
-
1.2g mangó chutney3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
1.3g mandulapehely8 kcal
a szendvicshez
-
10.4g kenyér28 kcal
-
8.6g fejessaláta1 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
Összesen
93
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3412 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 2357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 302.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1997 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1718 micro
Összesen
898
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 202.2 g
Zsír
-
Összesen 190.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13648.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 582 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 9428 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 729 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 972 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 827 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 7987 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6872 micro
Összesen
3591
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
93
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
a csirkéhez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 tk bors
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 teáskanál köménymag
a salátához
-
3 közepes szár halványító zeller
-
5 közepes db újhagyma
-
150 g görög joghurt
-
100 g majonéz
-
1 ek curry por
-
0.5 lime-ból nyert limelé
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csokor koriander
a szendvicshez
-
8 szelet kenyér
-
1 közepes fej fejessaláta
-
8 szelet bacon
Elkészítés
a csirkéhez
- A csirkemelleket lábasba tesszük, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért és a fűszereket. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ujjnyi vastagon ellepi.
- Közepes lángon felforraljuk, majd 5 percet főzzük. Ezután mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 30 percet.
- A fél óra leteltével vegyük le a tűzről, és hagyjuk a lében hűlni kicsit, majd két villa segítségével "tépkedjük" szét. A főzőlét se dobjuk ki, szuper zöldséglevest csinálhatunk belőle.
a salátához
- A zellert apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Mindkettőt egy nagy keverőtálba tesszük.
- Hozzáadjuk a görög joghurtot, a majonézt, a limelevet, a curryport és a mangócsatnit. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk végül a csirkét, a pirított mandulát és az aprított koriandert is. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Ha másnap ennénk csak, akkor viszont a korinadert és a mandulát csak tálalás előtt kicsivel keverjük bele.)
- Tálaláskor megszórjuk plusz zöldekkel és mandulapehellyel.
a szendvicshez
- A szalonnát lepirítjuk, majd a hátramaradt zsíron picit a kenyérszeleteket is megpiringatjuk.
- Egy-egy szelet kenyeret megpakolunk a csirkesalátával, majd ráfektetünk két-két szelet sült szalonnát, és jó adag salátát. Rátesszük a kenyérszeletek másik felét, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 77
- 7 napos nézettség: 546
- Össznézettség: 13820
- Feltöltés dátuma: 2021. június 01.
Ajánló
A csirkesalátát nem csak szendvicsbe tehetjük, hanem ehetjük magában, de torillába tekerve is isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
360 recept
Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt az ikonikus fogást II. Erzsébet királynő koronázása alkalmából alkották a londoni Le Cordon Bleu szakácsiskola igazgatói, Constance Spry és Rosemary Hume. A koronázás után ugyanis bankettet szerveztek a külföldi vendégeknek, amire előre el kellett készíteni az ételeket, innen jött a hideg csirkesaláta ötlete. A koronázási csirke különlegességét a currypor és a mangócsatni adja, ami azt is jól mutatja, hogy az indiai kultúra legalább akkora hatással volt az angolokra, mint fordítva.