r
Nosalty Logó

Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 10648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    448.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6878.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1461 mg
  • Foszfor
    3455 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1523.1 g
  • Cukor
    982 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    570 micro
  • β-karotin
    4277 micro
  • β-crypt
    958 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2898 micro
Összesen 10648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vastag talpú edénybe öntjük a bort, a citromlevet, és beleöntjük az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát, a feldarabolt datolyát és meggybefőttet. Ha a gyümölcs gyorsan felveszi a levet, öntsünk rá a meggybefőtt levéből. Tegyük bele a citromhéjat, és kevergetve forrósítsuk fel. A gyümölcsök ne maradjanak szárazok, de lé se maradjon a lábos alján (10 perc).
  2. Közben gyúrjuk össze a búzalisztet a vajjal, a 4 tojással, a mandulaliszttel, a mogyoróliszttel és a fűszerekkel, majd öntsük bele a langyosra hűlt gyümölcsöket.
  3. Öntsük a masszát kivajazott, meglisztezett tortaformába, és süssük alul-felül sütési módon 2 óra 15 percet, 150 C fokon. Ahhoz, hogy átsüljön a közepe is, be kell barnulni a tetejének. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. 4-5 kanál lekvárt csomómentesen összekeverünk 1 kanál forró vízzel, és bekenjük vele a torta tetejét és oldalát. A marcipánnal bevonjuk a torta tetejét és oldalát, a lekvár segíti a marcipán tapadását. 1 napig szárítjuk.
  5. Másnap felverjük a tojáshabot annyi porcukorral, amennyit felvesz, belekeverjük a citromlevet, a konyakot vagy aromát, és bekenjük a tortát. Színes marcipánnal, mandulával díszíthetjük. A legfinomabb, ha a kandírozott narancshéjat, aszalt almát, aszalt szilvát, baracklekvárt mi magunk készítjük el. Ha több darabot sütünk belőle, remek ajándék, ez esetben a sütési időt csökkentsük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1826
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Ajánló

Az aszalt gyümölcsből natúr verziókat válasszunk, pl.: 100 g aszalt alma,100 g aszalt szilva, 100 g aszalt füge, 200 g narancshéj, 50 g aszalt áfonya, 100 g goji bogyó (aszalt meggy), 50 g aszalt ananász, 200 g mazsola, 200 g datolya kimagozva

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres, citrusos karácsonyi torta Csorba Anitától.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...