Desszertbor
Leírás
A desszertborok alkoholtartalma 14-25 % között változik, meghaladja a szokásos borokét, mivel az erjesztés közben erősítésül borpárlatot adagolnak hozzájuk. Végleges formájukat általában hosszas, fahordós érleléssel nyerik el. Ezek a különleges borok jól keretezik az étkezést: száraz verzióik kiváló étvágygerjesztők, édes változataik pedig - desszerthez, sajthoz kínálva - megfelelően zárják az ételsort. Ebbe a kategóriába tartoznak: a jégbor, sherry, tokaji aszú, portói bor, madeira bor.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Zárt üvegben, száraz helyen.
100g Desszertbor
fehérjetartalom
0.2 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
13.69 g
víztartalom
70.51 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
9 mg
Foszfor
9 mg
Nátrium
9 mg
Kalcium
8 mg
Top vitaminok
Kolin
5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.213 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.032 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.2 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.24 mg
Magnézium
9 mg
Foszfor
9 mg
Nátrium
9 mg
Cink
0.07 mg
Réz
0.045 mg
Mangán
0.119 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
cukor
7.78 g
víz
70.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.018 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.018 mg
Niacin - B3 vitamin
0.213 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.032 mg
Kolin
5 mg