Desszertbor

Leírás

A desszertborok alkoholtartalma 14-25 % között változik, meghaladja a szokásos borokét, mivel az erjesztés közben erősítésül borpárlatot adagolnak hozzájuk. Végleges formájukat általában hosszas, fahordós érleléssel nyerik el. Ezek a különleges borok jól keretezik az étkezést: száraz verzióik kiváló étvágygerjesztők, édes változataik pedig - desszerthez, sajthoz kínálva - megfelelően zárják az ételsort. Ebbe a kategóriába tartoznak: a jégbor, sherry, tokaji aszú, portói bor, madeira bor.

Desszertbor
160
Kalória
0.2g
Fehérje
13.7g
Szénhidrát
-
Zsír
70.5g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
7.8g
Cukor

100 g Desszertbor

fehérjetartalom

0.2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

13.69 g

víztartalom

70.51 g

gramm desszertbor?

Top ásványi anyagok

Magnézium

9 mg

Foszfor

9 mg

Nátrium

9 mg

Kalcium

8 mg

Top vitaminok

Kolin

5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.213 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.2 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.24 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

9 mg

Nátrium

9 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.045 mg

Mangán

0.119 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

7.78 g

víz

70.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.018 mg

Niacin - B3 vitamin

0.213 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Kolin

5 mg

27 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...