Desszertbor

Desszertbor

Leírás

A desszertborok alkoholtartalma 14-25 % között változik, meghaladja a szokásos borokét, mivel az erjesztés közben erősítésül borpárlatot adagolnak hozzájuk. Végleges formájukat általában hosszas, fahordós érleléssel nyerik el. Ezek a különleges borok jól keretezik az étkezést: száraz verzióik kiváló étvágygerjesztők, édes változataik pedig - desszerthez, sajthoz kínálva - megfelelően zárják az ételsort. Ebbe a kategóriába tartoznak: a jégbor, sherry, tokaji aszú, portói bor, madeira bor.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Zárt üvegben, száraz helyen.

100g Desszertbor

fehérjetartalom

0.2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

13.69 g

víztartalom

70.51 g

gramm desszertbor?

Top ásványi anyagok

Magnézium

9 mg

Foszfor

9 mg

Nátrium

9 mg

Kalcium

8 mg

Top vitaminok

Kolin

5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.213 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.2 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.24 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

9 mg

Nátrium

9 mg

Cink

0.07 mg

Réz

0.045 mg

Mangán

0.119 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

7.78 g

víz

70.51 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.018 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.018 mg

Niacin - B3 vitamin

0.213 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.032 mg

Kolin

5 mg

Címlapról ajánljuk