Rebarbara crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rebarbarához
-
250g rebarbara39 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g desszertbor24 kcal
A morzsához
-
9g finomliszt32 kcal
-
9g zabpehely33 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
6g cukor24 kcal
Összesen
312
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rebarbarához
-
1000g rebarbara158 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g desszertbor96 kcal
A morzsához
-
35g finomliszt127 kcal
-
35g zabpehely133 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
1249
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rebarbarához
-
77.5g rebarbara12 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
4.7g desszertbor7 kcal
A morzsához
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
2.7g zabpehely10 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
Összesen
96
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 189.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
312
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 683 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.7 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 758 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1344 micro
Összesen
1249
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A rebarbarához
- A rebarbarát megpucoljuk és 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk.
- A cukorral és az alhohollal lefedve puhára pároljuk. Óvatosan, nagyon kell figyelni, mert egy bizonyos pont után a rebarbara szálakra esik szét.
- A morzsához a lisztet és a zabpelyhet elkeverjük, majd a vajjal nagyobbacska darabkákká ("crumble"-állagúvá) morzsoljukössze őket. Hozzáadjuk a cukrot is.
- Tálba öntjük a rebarbarát, megszórjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a crumble-t.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14421
- Feltöltés dátuma: 2010. május 27.
Ajánló
Vaníliafagyi a legjobb, de valami mindenképp kell mellé. Sodó, tejszín, de minimum joghurt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Rebarbara még egyszer! És még jön! :) Már ettem korábban ezzel a remek gyümölccsel töltött crumble-t is, mely persze tavasszal hódít, szemben az őszi-téli almással. Nem túl bonyolult recept, eredetileg a nagy-britanniai Mesterszakács (Masterchef) egyik zsűritagja, Greg Wallace jegyzi. A morzsát én azonban jobban szeretem ilyen kis mennyiségben, Jamie Oliver receptje szerint.