r
Nosalty Logó

Rebarbara crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Rebarbara crumble
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rebarbarához

A morzsához

Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rebarbarához

A morzsához

Összesen 1249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rebarbarához

A morzsához

Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 312 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    758 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 1249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A rebarbarához

A morzsához

Elkészítés

A rebarbarához

  1. A rebarbarát megpucoljuk és 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk.
  2. A cukorral és az alhohollal lefedve puhára pároljuk. Óvatosan, nagyon kell figyelni, mert egy bizonyos pont után a rebarbara szálakra esik szét.
  3. A morzsához a lisztet és a zabpelyhet elkeverjük, majd a vajjal nagyobbacska darabkákká ("crumble"-állagúvá) morzsoljukössze őket. Hozzáadjuk a cukrot is.
  4. Tálba öntjük a rebarbarát, megszórjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a crumble-t.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14421
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Ajánló

Vaníliafagyi a legjobb, de valami mindenképp kell mellé. Sodó, tejszín, de minimum joghurt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Rebarbara még egyszer! És még jön! :) Már ettem korábban ezzel a remek gyümölccsel töltött crumble-t is, mely persze tavasszal hódít, szemben az őszi-téli almással. Nem túl bonyolult recept, eredetileg a nagy-britanniai Mesterszakács (Masterchef) egyik zsűritagja, Greg Wallace jegyzi. A morzsát én azonban jobban szeretem ilyen kis mennyiségben, Jamie Oliver receptje szerint.

Hozzávalók

A rebarbarához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...