r
Nosalty Logó

Libamájbonbonok eperzselével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Libamájbonbonok eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46547 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3746 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Elkészítés

A libamájbonbonhoz

  1. A libamájbonbon elkészítése:
  2. A libamájat hosszában kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd eltávolítjuk a vastag ereket (fogvájóval kiemeljük, majd szemöldökcsipesszel kihúzzuk.)
  3. Szétterítjük egy tepsin, gyengéden sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés szamorodnival.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a zsírt leöntjük, ill. papírtörlővel leitatjuk róla, majd a májat hűtőben dermesztjük.
  5. Az eperzselé elkészítése:
  6. Az epret nagyon apró kockára vágjuk (keményebb epret használjunk).
  7. A szamorodnit a cukorral és a zselatinnal felforraljuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk az epret, óvatosan elkeverjük (inkább rázogassuk a lábast), és az egészet egy műanyag fóliával kibélelt tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm). Akkor jó, ha a szamorodni ellepi az eperdarabokat.
  8. Hűtőben kidermesztjük.
  9. Tálalás:
  10. A megdermedt eperzseléből 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Party kanálra (más néven kanapé kanál) teszünk egy szelet epret, arra helyezzük az eperzselé-korongot, majd a libamájból egy alkalmas eszköz segítségével – ami kb 3 cm átmérőjű (pl. karalábévájó vagy adagolókanál -én utóbbival készítettem) – vagy esetleg kézzel „bonbonokat” formázunk, és azt helyezzük az eperzselé tetejére. A kanalat, amivel a bonbonokat formázzuk, meleg vízbe mártsuk be minden egyes formázás előtt (csakúgy, mint a fagylaltos kanalat.)
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8834
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra, pl. elegáns esküvőre üdvözlőfalatnak ajánlom, a vendégek tuti dobnak egy hátast már az elején :))))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyére kreáltam. Már fenn van az oldalon, eddig 3 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "átlagos". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) :((((((((( Lelombozódtam "kissé". Annyi vigasztal, hogy tegnap megkóstoltattam egy általam nagyra tartott gasztronómiai szakemberrel és megdícsért. :))))) (És ő megmondaná, ha lenne kritikai észrevétele, sőt direkt erre kértem.)

Hozzávalók

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...