Libamájbonbonok eperzselével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A libamájbonbonhoz
-
42g libamáj55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8g desszertbor13 kcal
Az eperzseléhez
-
21g eper6 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
17g desszertbor27 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A libamájbonbonhoz
-
500g libamáj665 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g desszertbor160 kcal
Az eperzseléhez
-
250g eper75 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
8g zselatin27 kcal
-
200g desszertbor320 kcal
Összesen
1305
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A libamájbonbonhoz
-
46.6g libamáj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
9.3g desszertbor15 kcal
Az eperzseléhez
-
23.3g eper7 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.7g zselatin3 kcal
-
18.6g desszertbor30 kcal
Összesen
122
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3879 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3879 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3124.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 154 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1388 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 38 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 784.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46547 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3746 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 46545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
1305
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 4338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A libamájbonbonhoz
- A libamájbonbon elkészítése:
- A libamájat hosszában kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd eltávolítjuk a vastag ereket (fogvájóval kiemeljük, majd szemöldökcsipesszel kihúzzuk.)
- Szétterítjük egy tepsin, gyengéden sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés szamorodnival.
- Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a zsírt leöntjük, ill. papírtörlővel leitatjuk róla, majd a májat hűtőben dermesztjük.
- Az eperzselé elkészítése:
- Az epret nagyon apró kockára vágjuk (keményebb epret használjunk).
- A szamorodnit a cukorral és a zselatinnal felforraljuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk az epret, óvatosan elkeverjük (inkább rázogassuk a lábast), és az egészet egy műanyag fóliával kibélelt tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm). Akkor jó, ha a szamorodni ellepi az eperdarabokat.
- Hűtőben kidermesztjük.
- Tálalás:
- A megdermedt eperzseléből 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Party kanálra (más néven kanapé kanál) teszünk egy szelet epret, arra helyezzük az eperzselé-korongot, majd a libamájból egy alkalmas eszköz segítségével – ami kb 3 cm átmérőjű (pl. karalábévájó vagy adagolókanál -én utóbbival készítettem) – vagy esetleg kézzel „bonbonokat” formázunk, és azt helyezzük az eperzselé tetejére. A kanalat, amivel a bonbonokat formázzuk, meleg vízbe mártsuk be minden egyes formázás előtt (csakúgy, mint a fagylaltos kanalat.)
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8834
- Feltöltés dátuma: 2010. június 10.
Ajánló
Ünnepi alkalmakra, pl. elegáns esküvőre üdvözlőfalatnak ajánlom, a vendégek tuti dobnak egy hátast már az elején :))))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyére kreáltam. Már fenn van az oldalon, eddig 3 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "átlagos". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) :((((((((( Lelombozódtam "kissé". Annyi vigasztal, hogy tegnap megkóstoltattam egy általam nagyra tartott gasztronómiai szakemberrel és megdícsért. :))))) (És ő megmondaná, ha lenne kritikai észrevétele, sőt direkt erre kértem.)