r
Nosalty Logó

Libamáj tokaji aszúval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Büszkeszósz
Libamáj tokaji aszúval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 220 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 884 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 220 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46545 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3690 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 884 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zseléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A libamájat megtisztítjuk a hártyától és erektől. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a borral.
  2. Hűtőben pihentetjük 12 óra hosszat.
  3. Félliteres pástétomformába tömören belegyömöszöljük a májat. Az edényt folpackkal befedjük és egy 5-6 cm mély tepsibe állítjuk.
  4. A tepsibe forró vizet öntünk és sütőbe téve 75 fokon 2 órán át pároljuk.
  5. Hűtőben másnapig hagyjuk dermedni
  6. A zseléhez a vízben feloldjuk a zselatint.
  7. A levest felforraljuk, hozzáöntjük a zselatint és ismét felforraljuk.
  8. Ha kissé kihűlt, hozzáöntjük a bort, és másnapig ezt is a hűtőben dermesztjük.
  9. Tálalás:
  10. A libamájat kivesszük a formából és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle.
  11. A zselét felaprítjuk, és a májszeletek mellé rendezzük a tányéron.
  12. Pirítóst kínálunk hozzá.
  13. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 40106
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Borajánlat: A maradék tokaji aszút kortyoljuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamáj tokaji aszúval
Büszkeszósz 29 recept

Kaptunk ajándékba egy üveg szarvasgombás tokaji aszú zselét. Gombhoz a kabátot: ezt a receptet találtam hozzá méltónak. Bár több napig készül, nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A zselé saját kezűleg is elkészíthető, ezt is leírom.

Hozzávalók

A húshoz

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...