r
Nosalty Logó

Pulykamáj pástétom tokaji aszúval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
pulykamáj pástétom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

304
Kalória
12.7g
Fehérje
10.2g
Szénhidrátok
17.8g
Zsír
109.7g
Víz
298.2g
Koleszterin
642mg
Rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    877.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41299 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3427 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamájat megtisztítjuk, majd csíkokra szeljük. Ha időnk engedi, áztassuk be a tokaji aszú felébe pár órára a hűtőben.
  2. A vaj harmadán pirítsuk le a salottahagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a májat, és pirítsuk pár percet.
  3. A májat ezután öntsük fel a bor felével (vagy akár azzal, amibe beáztattuk előzetesen a májat), majd fedő alatt pároljuk 2-3 percet.
  4. Ezután vegyük le a fedőt, és 10-15 perc alatt pirítsuk le a májat, amíg a folyadék elfő róla.
  5. A májat ezután helyezzük át egy tálba, adjuk hozzá kisebb adagokban a tejszínt, sózzuk meg, majd botturmix segítségével pürésítsük.
  6. A pástétomot simítsuk el a tálalóedényekbe, majd helyezzünk el rajtunk 1-1 kakukkfűágat.
  7. A vaj 2/3-át olvasszuk fel, majd kanalazzuk a pástétomot tetejére, úgy, hogy sehol ne érjek ki alóla a pástétom.
  8. Rakjuk őket pár, órára hűtőbe, amíg a vaj biztosan megdermed, majd tálaljuk pirítóssal, édes lekvárral díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Mi tehetné autentikusabbá a májpástétomot az ünnepekre, ha nem egy zamatos, világhírnévnek örvendő desszertbor? A tokaji aszú tökéletes párosítása a pulykamájnak, így ízletes harmóniát alkotnak ebben az előételben is. A pirítósra kent falatok tetejére meggylekvárt kanalaztunk, hogy tovább hangsúlyozzuk az édeskés ízeket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!