r
Nosalty Logó

Pulykamáj pástétom tokaji aszúval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
pulykamáj pástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41299 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3427 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamájat megtisztítjuk, majd csíkokra szeljük. Ha időnk engedi, áztassuk be a tokaji aszú felébe pár órára a hűtőben.
  2. A vaj harmadán pirítsuk le a salottahagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a májat, és pirítsuk pár percet.
  3. A májat ezután öntsük fel a bor felével (vagy akár azzal, amibe beáztattuk előzetesen a májat), majd fedő alatt pároljuk 2-3 percet.
  4. Ezután vegyük le a fedőt, és 10-15 perc alatt pirítsuk le a májat, amíg a folyadék elfő róla.
  5. A májat ezután helyezzük át egy tálba, adjuk hozzá kisebb adagokban a tejszínt, sózzuk meg, majd botturmix segítségével pürésítsük.
  6. A pástétomot simítsuk el a tálalóedényekbe, majd helyezzünk el rajtunk 1-1 kakukkfűágat.
  7. A vaj 2/3-át olvasszuk fel, majd kanalazzuk a pástétomot tetejére, úgy, hogy sehol ne érjek ki alóla a pástétom.
  8. Rakjuk őket pár, órára hűtőbe, amíg a vaj biztosan megdermed, majd tálaljuk pirítóssal, édes lekvárral díszítve.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 24
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
további kategória: szilveszter kategória: vendégváró falatok

Receptjellemzők

Mi tehetné autentikusabbá a májpástétomot az ünnepekre, ha nem egy zamatos, világhírnévnek örvendő desszertbor? A tokaji aszú tökéletes párosítása a pulykamájnak, így ízletes harmóniát alkotnak ebben az előételben is. A pirítósra kent falatok tetejére meggylekvárt kanalaztunk, hogy tovább hangsúlyozzuk az édeskés ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...