Pulykamáj pástétom tokaji aszúval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63g pulykamáj80 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
11g salottahagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
50g desszertbor80 kcal
-
19g főzőtejszín25 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
304
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g pulykamáj640 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
18g kakukkfű18 kcal
-
400g desszertbor640 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2422
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39g pulykamáj50 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
6.6g salottahagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.4g kakukkfű1 kcal
-
31.2g desszertbor50 kcal
-
11.7g főzőtejszín15 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
188
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 5153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
304
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.2 g
Zsír
-
Összesen 142.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3574.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 877.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41299 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3427 micro
-
Kolin: 1190 mg
-
Retinol - A vitamin: 41228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
2422
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 3218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg pulykamáj
-
120 g vaj
-
3 közepes db salottahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
6 szál kakukkfű
-
1.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A pulykamájat megtisztítjuk, majd csíkokra szeljük. Ha időnk engedi, áztassuk be a tokaji aszú felébe pár órára a hűtőben.
- A vaj harmadán pirítsuk le a salottahagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a májat, és pirítsuk pár percet.
- A májat ezután öntsük fel a bor felével (vagy akár azzal, amibe beáztattuk előzetesen a májat), majd fedő alatt pároljuk 2-3 percet.
- Ezután vegyük le a fedőt, és 10-15 perc alatt pirítsuk le a májat, amíg a folyadék elfő róla.
- A májat ezután helyezzük át egy tálba, adjuk hozzá kisebb adagokban a tejszínt, sózzuk meg, majd botturmix segítségével pürésítsük.
- A pástétomot simítsuk el a tálalóedényekbe, majd helyezzünk el rajtunk 1-1 kakukkfűágat.
- A vaj 2/3-át olvasszuk fel, majd kanalazzuk a pástétomot tetejére, úgy, hogy sehol ne érjek ki alóla a pástétom.
- Rakjuk őket pár, órára hűtőbe, amíg a vaj biztosan megdermed, majd tálaljuk pirítóssal, édes lekvárral díszítve.
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 24
- Feltöltés dátuma: 2024. november 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi előételek
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1508 recept
Mi tehetné autentikusabbá a májpástétomot az ünnepekre, ha nem egy zamatos, világhírnévnek örvendő desszertbor? A tokaji aszú tökéletes párosítása a pulykamájnak, így ízletes harmóniát alkotnak ebben az előételben is. A pirítósra kent falatok tetejére meggylekvárt kanalaztunk, hogy tovább hangsúlyozzuk az édeskés ízeket.