r
Nosalty Logó

Pulykamáj pástétom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TV Paprika
Pulykamáj pástétom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1623
Kalória
39g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
136.9g
Zsír
355.9g
Víz
1.2kg
Koleszterin
1.4g
Rost
11.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1067 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    547.6 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    4860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13171.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    512 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    9081 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    52938 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    122 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    538 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4267 micro
  • Kolin:
    2350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52827 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 6489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

  1. A májat és a tojást vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
  2. A vajat kissé olvasszuk meg, hogy puha legyen, de ne olvadjon el teljesen.
  3. A borokat és a borpárlatot, az apróra vágott salottát, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, tegyük fel forrni, és lassú tűzön főzzük sziruposra (redukáljuk).
  4. A langyos májat, tojást, borredukciót tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk egyneművé. Anélkül, hogy kikapcsolnánk a gépet, szép lassan adjuk hozzá a vajat is, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy sűrű szövésű szűrőn passzírozzuk át. Ha kész, adagoljuk kis méretű csatos üvegekbe.
  6. Öntsünk forró vizet egy tepsibe, hogy az edénykéinket félig ellepje. Fedjük be alufóliával, és 100 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készítsük el a pástétomot. Akkor vegyük ki, amikor a közepe még kissé remeg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C

Ezt a finomságot kacsa- vagy csirkemájjal is elkészíthetjük, a lényeg, hogy jó minőségű alapanyagot használjunk.  www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!