r
Nosalty Logó

Csirkemájas makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nathan
Csirkemájas makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1066 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8419 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1781 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8369 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 1066 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5852.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1933 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16838 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3561 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16738 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 2131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teszünk fel a tésztánknak vizet főni, közben forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a hagymát. Ha kicsit fonnyadt, akkor rátesszük a májat, és fehéredésig főzzük.
  2. Ekkor rádobjuk az aprított zsályát, fokhagymát és a chilit, megkeverjük, főzzük pár percig. Ekkor, ha már forr a sós tésztavizünk, beletehetjük a tésztánkat, amilyet szeretnénk. Bármilyen hosszú tészta: spagetti, tagliatelle vagy akár makaróni is jó hozzá. Al dentére főzzük.
  3. Ekkor kivesszük a fokhagymát, már nem lesz rá szükség, és ekkor hozzáadhatjuk az édes desszertbort. (Nem kötelező, ha valaki nem szereti, vagy épp nem tudott sehol beszerezni, akkor helyette kicsivel több tyúkhúsleves alaplevet adhatunk hozzá.) Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az alaplevet, és hagyjuk főni egy picit.
  4. A májhoz adjuk a tésztát egy kis főzővízzel, átkeverjük, beletesszük az aprított bazsalikomot. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis parmezánnal, de el is hagyható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1039
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis csirkemáj a tökéletes olasz csavarral! Isteni finom, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...