r
Nosalty Logó

Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Meggle
Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 6009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    767 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1345 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 6009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 323 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd elkeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, a szobahőmérsékletű zsírt és a desszertbort.
  2. Spatulával elkeverjük az egészet, majd kézzel folytatjuk. Gyors és határozott mozdulatokkal sima, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ez megvan, a tésztát fóliába csomagolva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük.
  3. Eközben elkészítjük a tölteléket, az olvasztott csokit, és finomra vágjuk a pisztáciát.
  4. A lehűlt tésztát 4 részre vágjuk. Lisztezett deszkán kézzel kissé kinyújtjuk, majd tésztanyújtógéppel (vagy sodrófával) a legnagyobb fokozattal (9-esen) kezdve elkezdjük nyújtani. Ezt a folyamatot többször megismételjük úgy, hogy végül egyre kisebb (4-5-es) fokozaton nyújtjuk a tésztát. A tészta egyre hosszabb lesz, nyugodtan vágjuk ketté, és úgy dolgozzunk vele tovább.
  5. A kapott tésztalapokat szaggatóval kör alakúra vágjuk, majd a fém, hengeralakú cannoliformákra tekerjük. Tojásfehérjével vékonyan megkenjük azt a részét, amit majd a forma tetején hajtunk rá a tészta másik felére. Jól összetapasztjuk, és a munkalapon meg is hengergetjük a tésztát, hogy jól rátapadjon a formára.
  6. Egy lábasban olajat hevítünk 180-190 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével aranybarnára sütjük a cannolikat, kb. fél perc alatt. Papírtörlővel bélelt tányéron lecsepegtetjük, majd miután lehűltek, óvatosan lehúzzuk a rolókat a formákról.

Krém

  1. A ricottát a porcukorral és vaníliával jól kikeverjük. A Creme Patisserie-t kemény habbá verjük, majd a kettőt összeforgatjuk, és habzsákba töltve felhasználásig hűtőbe tesszük.

Összeállítás

  1. A összeállításhoz a pisztáciát apró darabokra vágjuk, az étcsokit pedig vajjal és Creme Patisserie-val, vízgőz felett megolvasztjuk. Felhasználásig langyosan tartjuk.
  2. A kis tésztaroládokat megtöltjük krémmel, majd mindkét végüket a csokoládéba mártogatjuk, és megszórjuk a pisztáciával.
  3. Mindenképp frissen megtöltve fogyasszuk, mert pár óra alatt megszívják magukat, és teljesen megszottyosodnak.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5711
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert
Meggle 5 recept

Most megmutatjuk nektek a cannoli készítését egy könnyen követhető recept segítségével. Ez egy klasszikus olasz sütemény ropogós héjjal és krémes, édes ricottás töltelékkel – az egyik legfinomabb olasz csemege kávé vagy tea mellé. A cannolit általában a karnevál idején fogyasztották, de a desszert olyan népszerű volt, és oly' nagyra értékelték, hogy az olaszok úgy döntöttek, egész évben megsütik, amikor csak kedvük tartja. Ahogy a Keresztapában is mondják: "Leave the gun. Take the cannoli.” ("Hagyd a pisztolyt! Hozd a cannolit!")

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...