Cannoli, a legroppanósabb olasz desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Meggle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
27g finomliszt98 kcal
-
5 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g disznózsír27 kcal
-
10g desszertbor16 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
0 kcal
Krém
-
50g ricotta75 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
10g pisztácia57 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
270g finomliszt983 kcal
-
46 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
100g desszertbor160 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
12g napraforgó olaj0 kcal
Krém
-
500g ricotta750 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g pisztácia572 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
6009
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
14.4g finomliszt53 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g disznózsír14 kcal
-
5.3g desszertbor9 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj0 kcal
Krém
-
26.7g ricotta40 kcal
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
-
13.4g étcsokoládé73 kcal
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
5.3g pisztácia31 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
600
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.9 g
Zsír
-
Összesen 293 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5793 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1527 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 767 mg
-
Foszfor 2430 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 725.4 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 678.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1390 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 1345 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
6009
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
323
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
270 g finomliszt
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
120 g porcukor
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 ek disznózsír
-
1 dl desszertbor
-
1 db tojás
-
12 ml napraforgó olaj
Krém
-
500 g ricotta
-
150 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Összeállítás
-
250 g étcsokoládé
-
100 g pisztácia
-
20 g vaj
Elkészítés
Tészta
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd elkeverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, a szobahőmérsékletű zsírt és a desszertbort.
- Spatulával elkeverjük az egészet, majd kézzel folytatjuk. Gyors és határozott mozdulatokkal sima, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ez megvan, a tésztát fóliába csomagolva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük.
- Eközben elkészítjük a tölteléket, az olvasztott csokit, és finomra vágjuk a pisztáciát.
- A lehűlt tésztát 4 részre vágjuk. Lisztezett deszkán kézzel kissé kinyújtjuk, majd tésztanyújtógéppel (vagy sodrófával) a legnagyobb fokozattal (9-esen) kezdve elkezdjük nyújtani. Ezt a folyamatot többször megismételjük úgy, hogy végül egyre kisebb (4-5-es) fokozaton nyújtjuk a tésztát. A tészta egyre hosszabb lesz, nyugodtan vágjuk ketté, és úgy dolgozzunk vele tovább.
- A kapott tésztalapokat szaggatóval kör alakúra vágjuk, majd a fém, hengeralakú cannoliformákra tekerjük. Tojásfehérjével vékonyan megkenjük azt a részét, amit majd a forma tetején hajtunk rá a tészta másik felére. Jól összetapasztjuk, és a munkalapon meg is hengergetjük a tésztát, hogy jól rátapadjon a formára.
- Egy lábasban olajat hevítünk 180-190 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével aranybarnára sütjük a cannolikat, kb. fél perc alatt. Papírtörlővel bélelt tányéron lecsepegtetjük, majd miután lehűltek, óvatosan lehúzzuk a rolókat a formákról.
Krém
- A ricottát a porcukorral és vaníliával jól kikeverjük. A Creme Patisserie-t kemény habbá verjük, majd a kettőt összeforgatjuk, és habzsákba töltve felhasználásig hűtőbe tesszük.
Összeállítás
- A összeállításhoz a pisztáciát apró darabokra vágjuk, az étcsokit pedig vajjal és Creme Patisserie-val, vízgőz felett megolvasztjuk. Felhasználásig langyosan tartjuk.
- A kis tésztaroládokat megtöltjük krémmel, majd mindkét végüket a csokoládéba mártogatjuk, és megszórjuk a pisztáciával.
- Mindenképp frissen megtöltve fogyasszuk, mert pár óra alatt megszívják magukat, és teljesen megszottyosodnak.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5711
- Feltöltés dátuma: 2022. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Meggle
5 recept
Most megmutatjuk nektek a cannoli készítését egy könnyen követhető recept segítségével. Ez egy klasszikus olasz sütemény ropogós héjjal és krémes, édes ricottás töltelékkel – az egyik legfinomabb olasz csemege kávé vagy tea mellé. A cannolit általában a karnevál idején fogyasztották, de a desszert olyan népszerű volt, és oly' nagyra értékelték, hogy az olaszok úgy döntöttek, egész évben megsütik, amikor csak kedvük tartja. Ahogy a Keresztapában is mondják: "Leave the gun. Take the cannoli.” ("Hagyd a pisztolyt! Hozd a cannolit!")