Anthon Berg szilvás-marcipános süti házilag
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sütialap
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g porcukor24 kcal
Szilvazselé és marcipán
-
63g szilva27 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
13g desszertbor20 kcal
-
0g agar agar1 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
19g marcipán87 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Csokimáz
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
616
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sütialap
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Szilvazselé és marcipán
-
500g szilva216 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
100g desszertbor160 kcal
-
2g agar agar6 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Csokimáz
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4908
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
Sütialap
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
6.6g mandula39 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
Szilvazselé és marcipán
-
32.9g szilva14 kcal
-
2.6g nádcukor10 kcal
-
6.6g desszertbor11 kcal
-
0.1g agar agar0 kcal
-
3.3g narancslé2 kcal
-
9.9g marcipán46 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
Csokimáz
-
19.7g étcsokoládé108 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
325
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
616
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 272.7 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2906.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 796 mg
-
Foszfor 1330 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.8 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 562.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 870 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 765 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1170 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
4908
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Sütialap
-
100 g finomliszt
-
100 g mandula
-
100 g vaj
-
50 g porcukor
Szilvazselé és marcipán
Csokimáz
-
300 g étcsokoládé
-
1 ek vaj
Elkészítés
Sütialap
- A mandulát megőröljük, összekeverjük a liszttel a porcukorral és a vajjal összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
- A hűtőből kivéve hagyjuk kicsit felengedni a tésztát, majd lisztezett felületen, két három részletben, fél-háromnegyed centis vastagságúra nyújtjuk, végül kb. 6 cm-es átmérőjű kiszúróval korongokat vágunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsin, 170 fokon, 10 perc alatt halvány barnára sütjük, a közepe még lehet puhább, hagyjuk kihűlnli a tálcán a pulton, csak utána mozgassuk. Fél-egy centit fog nőni az átmérője és kb. 18 db lesz ebből az adagból.
Szilvazselé és marcipán
- A szilvát mossuk, kimagozzuk, és cukorral, egy deci tokajival alacsony tűzön rotyogni tesszük. Picit sűrűsödjön be és a bor fője el az alkoholját, csak a kellemes aromája maradjon.
- Hideg narancslébe, vagy vízbe oldjuk fel az agar agart, majd keverjük még a tűzön a szilvához, keverjük el benne teljesen, majd húzzuk le a tűzről.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntsük ki, hogy maradjon magassága is, úgy 1 cm, és hagyjuk megdermedni. Hűlés után hűtőben gyorsul a folyamat.
- Közben ki tudjuk nyújtani folyamatosan porcukrozott felületen a marcipánt jó vékonyra, kb. 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk belőle.
- Ha megdermedt a zselé ebből is 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk.
- A mandulás sütialapra tesszük a szilvazselét, arra a marcipánkorongot.
Csokimáz
- A csokit egy kis füles edényben megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, hogy szép fényes legyen és könnyebben folyjon.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire (lehet az eredeti, amin sütöttük a korongokat) teszünk egy rácsot, erre helyezzük a rétegelt desszertet.
- A marcipános korongtetőkre kanalazzuk egyenként az olvasztott csokit és körözve eldolgozzuk tetején úgy, hogy az oldalán lefolyjon. A maradék csokit később más sütihez vagy forró csokiba el tudjuk használni.
- A kész sütiket kicsit ráccsal, tepsivel együtt a pulthoz ütögetjük, hogy mindenhol szépen lefolyjon a felesleg, és szépen elterüljön a csokiréteg a sütin.
- Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd hűtőbe tegyük kínálásig. Érdemes 10 perccel korábban kivenni, akkor pont tökéletes lesz az állaga.
- Teával, kávéval, vagy egy pohárka desszertborral is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 5165
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.
Ajánló
Minden marcipánkedvelőnek teljes szívvel ajánlom!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Kolléganőm, Viki kedvenc édessége az Anthon Berg madeira borral készült, szilvás-marcipános desszertje. Amikor szezonális sütikről ötleteltünk, mit kellene még elkészíteni szilvából, ezek a korongok gurultak be egyből, amivel két legyet ütöttünk egy csapásra. Viki álma valóra vált, amire vágyakozott testet öltött, valamint megszületett a házi Anthon Berg süti receptje, amit bármikor bárki elkészíthet, hiszen mostantól a Nosalty oldalán megtalálható. Így készült rétegről rétegre, nézd meg!