r
Nosalty Logó

Tokaji zselés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tokaji zselés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 5181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 5181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk, és kihűtjük.
  2. A zselatint 1dl vízzel elkeverjük, és addig melegítjük, amíg felolvad. Ne forraljuk!
  3. A túrót elkeverjük a porcukorral, vaníliával, tejföllel. Rakunk bele egy nagyobb darab összevágott barackot is. Belekeverjük a zselatint, majd a felvert tejszínhabot.
  4. A piskótára rátesszük a túrókrémet, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  5. A pudingot megfőzzük 4dl tejben,és ha kissé kihűlt, belekeverjük a margarint.Ezt a dermedt túróra kenjük.
  6. A tetejét kirakjuk a vékonyan felszelt barackbefőttel, majd ráöntjük a forró tokajiban feloldott, és kicsit lehűtött tortazselét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14032
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségbe indultunk nagynénihez, valami finomságot kerestem, amit el tudok szállítani 320 km-rel arrébb! Végül is ezt a receptet több receptből ollóztam össze. A tokaji zselé fogott meg az egyik újságban, de a recept túrókrémje nem volt "elég jó", ezért ezt máshonnan kerestem. Sütöttem már tepsiben, de tortaformában is,és úgy is,hogy a pudingos réteget elhagytam.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...