r
Nosalty Logó

Hízott libamáj cserépedényben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Hízott libamáj cserépedényben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

383
Kalória
32.4g
Fehérje
23.2g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
149.1g
Víz
858.3g
Koleszterin
126.5mg
Rost
9.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12180.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    6574 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93091 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7381 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. Szedjük le a hártyát (ha van) és a zöldes foltokat (ha van) vágjuk ki. Szeleteljük fel a májat 2 cm-es szeletekre. Tegyük egy tálba, öntsük rá a tejet és még annyi vizet, hogy a folyadék éppen ellepje. Körkörösen mozgassuk meg az edényt, hogy a víz elkeveredjen a tejjel. Tegyük hűtőbe letakarva 12 órára.
  2. Ezután vegyük elő, öntsük le róla a folyadékot, és öntsük rá a tokaji bort. Kb. 30 percig hagyjuk állni benne. Többször forgassuk át, hogy a máj egyéb részeit is érje a bor. Ez idő alatt elkészülhetünk a sütéshez szükséges előkészületekkel.
  3. Kapcsoljuk be a sütőt melegedni. Készítsük el a fűszerkeveréket egy kis tálkában: a sót a borssal keverjük el. Ezután a többi fűszerrel.
  4. A májról öntsük le a bort (Ne igyuk meg, mert nyers májon volt!)
  5. A szeletek minden oldalát fűszerezzük be. Ezt úgy is megtehetjük, hogy soronként, ahogy beletesszük a cserépedénybe, minden sort megszórunk vele. Egyenletesen oszlassuk el. A májat jól nyomkodjuk le. Tegyünk rá tetőt.
  6. 1kg /1 óra sütés igénye van. Ezt az arányt ne lépjük túl!
  7. Hagyjuk kihűlni, majd 1-2 napra tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 60 perc

Fejedelmi előétel, bár elég drága. Ne lepődjünk meg, ha nagyon összemegy, és sok zsírja lesz! De már a libazsíros kenyérért is megéri! 1 hét alatt el kell fogyasztani, ha megkezdjük. Sok zsírt ereszt, de azt szépen le lehet szedegetni, és zsíroskenyérnek eltenni. Vagy ki-ki zsírral együtt szed a táljára, és együtt keni a májjal piritósra.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!