r
Nosalty Logó

Arab tejszínes kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Arab tejszínes kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 7603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7996.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3069 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1948 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2481 micro
Összesen 7603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 tojásfehérjét kemény habbá keverünk, 3 tojássárgáját habosra keverünk 5 dkg cukorral, és 1 ek vaníliás cukorral Hozzákeverünk 2,5 dkg csokit, 1 kk kakaót, 1 narancs reszelt héját, 2 ek grízes lisztet, fél sütőport, végül a habot óvatosan belekeverjük.
  2. Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és 15 percet sütjük.
  3. A megmaradt hozzávalókból még egy tésztát sütünk.
  4. A tojássárgákat a tojással, 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kakaót, kávét, lisztet, és a 2 dl tejet. Az 5 dl tejet melegedni tesszük, belerakjuk a csokoládét, hogy megolvadjon, és megfőzzük benne a krémet.
  5. Amikor a krém kihűlt, a margarint keverjük habosra 10 dkg cukorral, és apránként keverjük bele a krémet.
  6. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra keverjük a vaníliás cukorral és ásványvízzel, közben hozzákeverjük a megolvasztott zselatint.
  7. Az első lapot lekenjük a kávékrémmel, erre jön a hab, majd a másik tészta.
  8. Az étcsokit megolvasztjuk a margarinnal és a tejjel, majd a torta tetejére kenjük.
  9. Egy nappal korában készítsük el a tortát, mivel a kávékrém igen lágy, de másnapra megkeményedik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 37,6×27×5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11765
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy régi újságban találtam a receptet, nagyon finom, jó krémes. Azoknak ajánlom, akik szeretik a kávé ízét.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...