r
Nosalty Logó

Ananászos kemencés pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Ananászos kemencés pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
350 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 1763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1291 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt, tejet a cukorral meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverjük, majd jól kidagasztjuk, és 30 percet hűvös helyen pihentetjük.

Paradicsomszósz

  1. A sűrített paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, cukorral, ételízesítővel és az áttört fokhagymával. Ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk.

Feltét

  1. A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzzuk, megkenjük az ízesített paradicsommal, és ráhalmozzuk a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a csemege kukoricát. Ha szükséges, elrendezzük ezeket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  2. Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 350 °C
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11582
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

A pizzát sütőben a legmagasabb fokozaton süssük, persze a sütési idő ekkor kicsit növekszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos kemencés pizza
Ligeti Károly 129 recept

A kemencénk megépítése után több más pizzával együtt az elsők között készült el ez a sonkás ananászos pizza. Ez a hőmérséklet amit a kemencével el lehet érni, kiválóan alkalmas a pizza sütésére, a magas hőmérsékleten a tészta széle ropogósra pirul, a belseje lágyan omlósra sül, a feltét szaftos marad, egyszóval tökéletes.

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek