r
Nosalty Logó

Ananászos kemencés pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Ananászos kemencés pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
350 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 1763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2591.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1763 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1291 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt, tejet a cukorral meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverjük, majd jól kidagasztjuk, és 30 percet hűvös helyen pihentetjük.

Paradicsomszósz

  1. A sűrített paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, cukorral, ételízesítővel és az áttört fokhagymával. Ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk.

Feltét

  1. A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzzuk, megkenjük az ízesített paradicsommal, és ráhalmozzuk a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a csemege kukoricát. Ha szükséges, elrendezzük ezeket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  2. Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 350 °C
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11595
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

A pizzát sütőben a legmagasabb fokozaton süssük, persze a sütési idő ekkor kicsit növekszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos kemencés pizza
Ligeti Károly 129 recept

A kemencénk megépítése után több más pizzával együtt az elsők között készült el ez a sonkás ananászos pizza. Ez a hőmérséklet amit a kemencével el lehet érni, kiválóan alkalmas a pizza sütésére, a magas hőmérsékleten a tészta széle ropogósra pirul, a belseje lágyan omlósra sül, a feltét szaftos marad, egyszóval tökéletes.

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...