Ananászos kemencés pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
350 °C
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
5g víz0 kcal
Paradicsomszósz
-
13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g víz0 kcal
Feltét
-
25g ananász6 kcal
-
25g csemegekukorica22 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
882
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
10g víz0 kcal
Paradicsomszósz
-
26 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g víz0 kcal
Feltét
-
50g ananász13 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1763
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
14g tej8 kcal
-
62 kcal
-
1.4g víz0 kcal
Paradicsomszósz
-
4.5g sűrített paradicsom4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7g víz0 kcal
Feltét
Összesen
250
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
882
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2591.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 1294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 207.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
1763
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1291 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi cukor
-
1 dl tej
-
50 ml napraforgó olaj
Paradicsomszósz
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet bazsalikom
-
1 csipet kakukkfű
-
1 csipet oregánó
-
1 késhegynyi cukor
-
1 késhegynyi ételízesítő
Feltét
-
5 dkg csemegekukorica
-
5 dkg sonka
-
5 dkg sajt
Elkészítés
Tészta
- Az élesztőt, tejet a cukorral meleg helyen felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverjük, majd jól kidagasztjuk, és 30 percet hűvös helyen pihentetjük.
Paradicsomszósz
- A sűrített paradicsomot elkeverjük a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, cukorral, ételízesítővel és az áttört fokhagymával. Ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk.
Feltét
- A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzzuk, megkenjük az ízesített paradicsommal, és ráhalmozzuk a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a csemege kukoricát. Ha szükséges, elrendezzük ezeket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
- Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 350 °C
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11595
- Feltöltés dátuma: 2014. június 14.
Ajánló
A pizzát sütőben a legmagasabb fokozaton süssük, persze a sütési idő ekkor kicsit növekszik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A kemencénk megépítése után több más pizzával együtt az elsők között készült el ez a sonkás ananászos pizza. Ez a hőmérséklet amit a kemencével el lehet érni, kiválóan alkalmas a pizza sütésére, a magas hőmérsékleten a tészta széle ropogósra pirul, a belseje lágyan omlósra sül, a feltét szaftos marad, egyszóval tökéletes.