Almás marcipános krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
10 kcal
-
28 kcal
-
150g alma70 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
21g lime5 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
A díszítéshez
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
111 kcal
-
600g alma281 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
85g lime21 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
A díszítéshez
Összesen
2939
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
11g tojás14 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
2g mandula12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
2.3g tejszínízű pudingpor9 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6 kcal
-
30g alma14 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
1g nádcukor4 kcal
-
4.3g lime1 kcal
-
1g fehérbor1 kcal
A díszítéshez
Összesen
148
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.6 g
Zsír
-
Összesen 129.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1455 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 1116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.6 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 848.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
2939
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A töltelékhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
5 dl tej
-
4 dkg cukor
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
20 ml fehérbor
A díszítéshez
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát szokásos módon megsütjük, a lisztbe ne felejtsük el belekeverni a darált mandulát és sütőport.
- Kivesszük hűlés után egy tálcára.
- Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
- A barna cukrot serpenyőben feltesszük, és a fűszert a citromhéját, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal kavarjuk, hogy ne törjön össze.
- Megpároljuk, és a lapot megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az alma szeleteket szépen sorba ráhelyezzük. A levét nem kell, ha még maradt, mert annak el kell párologni valójában.
- A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, és a tejszínt verjük fel 1 kk porcukorral meg a fixálóval, és a marcipánt, ha keményebb, reszeljük bele a kihűlt pudingunkba.
- Ezután a habot is lazán keverjük bele, majd kenjük az almára rá, és csokoládé forgáccsal díszítjük.
- Tálalás: kocka alakban szeleteljük, de csak ha már jól behűtöttük. Tárolás: fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x45
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7505
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Az almás krémes az én ötletem, nem receptből készítettem. Igyekszem minden sütit magam adagjaival készíteni, más receptek csak ihletet adnak. Természetesen a recepteket sem másolom, magam írom.