Almás-mákos minitorták
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mákos piskóta lapok
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g mák24 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Vaníliás krém
-
29 kcal
-
17g tej9 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Almás krém
-
83g alma39 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mákos piskóta lapok
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
54g mák284 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Vaníliás krém
-
343 kcal
-
200g tej112 kcal
-
400g fehérbor328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Almás krém
-
1000g alma468 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Összesen
3675
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mákos piskóta lapok
-
16.4g tojás21 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
2g mák11 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Vaníliás krém
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
14.9g fehérbor12 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Almás krém
-
37.3g alma17 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
Összesen
138
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 135.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4386.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1501 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1579 mg
-
Nátrium 783 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.4 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1596 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 1231 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2221 micro
Összesen
3675
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Mákos piskóta lapok
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál sütőpor
Vaníliás krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
6 ek cukor
-
2 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Almás krém
-
4 ek barna cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 ek zselatin
Elkészítés
Mákos piskóta lapok
- A hozzávalókból 2 db mákos piskótalapot sütünk.
- A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és az olajjal.
- A tojásfehérjéket keményre verjük. A mákot összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
- A felvert tojássárgákat lágyan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, majd a mákos keveréket beleforgatjuk a felvert tojásos keverékbe.
- 2 db nagyméretű tepsi (gáztepsi) hátuljára sütőpapírt fektetünk, és erre simítjuk a piskóta tésztát vékonyan. A keveréket egyenlő részben kell elosztanunk, hogy 2 db azonos piskótalapot kapjunk.
- 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt közepes méretű pogácsa szaggatóval köröket vágunk ki belőle. Ekkor írásvetítő fóliából kb. 8 cm magas csíkokat vágunk, és a pogácsaszaggató köré tekerve, a csíkot átlátszóragasztóval megragasztjuk. Ezek lesznek a minitorta formáink.
Vaníliás krém
- A 2 pudingport és a cukrot elkeverjük a 2 dl tejben csomómentesre. Felhígítjuk a 4 dl borral, majd ebből a keverékből sűrű pudingot főzünk.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, közben a tejszínt habbá verjük, belekeverjük a habfixet, majd a kihűlt pudingot összeforgatjuk a felvert tejszínnel. Hűtjük.
Almás krém
- A megpucolt almát lereszeljük, rálocsoljuk a citromlevet, és a cukorral és a fahéjjal pároljuk pár percig.
- A párolás közben keletkező almaléből leöntünk kb. fél dl-t, amibe elkeverjük az 1 evőkanál zselatint. Ezt a zselatinos keveréket felmelegítjük, és az almához adjuk. Hagyjuk hűlni.
- Mikor a krémek kihűltek, az előre elkészített sablonokba rétegezzük a hozzávalókat: piskótakör - almás krém - piskótakör - vaníliás krém - piskóta kör - almás krém - piskóta kör. Tetejére habzsákkal vaníliás krémet nyomunk, díszítjük darált mákkal vagy a fantáziánk szerint. Néhány órát, legjobb 1 éjszakát a hűtőben hűtjük, aztán lehúzhatjuk a minitortákról a fóliát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2229
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Ajánló
Ünnepi étkezést követően vagy vendéglátásra kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valamelyik évben az ország tortája volt a nyírségi almás máktorta. Egyszer elkészítettem, majd a családom ízlése szerint változtattam kicsit a recepten és a megjelenésen is. Ennek az almás-mákos minitortának olyan sikere lett, hogy Balatonföldváron egy térségi süti sütő versenyen 1. helyezést értem el vele.