r
Nosalty Logó

Almás-mákos minitorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos minitorták
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 3675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1501 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1596 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 3675 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Elkészítés

Mákos piskóta lapok

  1. A hozzávalókból 2 db mákos piskótalapot sütünk.
  2. A tojássárgákat krémesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és az olajjal.
  3. A tojásfehérjéket keményre verjük. A mákot összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
  4. A felvert tojássárgákat lágyan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, majd a mákos keveréket beleforgatjuk a felvert tojásos keverékbe.
  5. 2 db nagyméretű tepsi (gáztepsi) hátuljára sütőpapírt fektetünk, és erre simítjuk a piskóta tésztát vékonyan. A keveréket egyenlő részben kell elosztanunk, hogy 2 db azonos piskótalapot kapjunk.
  6. 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt közepes méretű pogácsa szaggatóval köröket vágunk ki belőle. Ekkor írásvetítő fóliából kb. 8 cm magas csíkokat vágunk, és a pogácsaszaggató köré tekerve, a csíkot átlátszóragasztóval megragasztjuk. Ezek lesznek a minitorta formáink.

Vaníliás krém

  1. A 2 pudingport és a cukrot elkeverjük a 2 dl tejben csomómentesre. Felhígítjuk a 4 dl borral, majd ebből a keverékből sűrű pudingot főzünk.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben a tejszínt habbá verjük, belekeverjük a habfixet, majd a kihűlt pudingot összeforgatjuk a felvert tejszínnel. Hűtjük.

Almás krém

  1. A megpucolt almát lereszeljük, rálocsoljuk a citromlevet, és a cukorral és a fahéjjal pároljuk pár percig.
  2. A párolás közben keletkező almaléből leöntünk kb. fél dl-t, amibe elkeverjük az 1 evőkanál zselatint. Ezt a zselatinos keveréket felmelegítjük, és az almához adjuk. Hagyjuk hűlni.
  3. Mikor a krémek kihűltek, az előre elkészített sablonokba rétegezzük a hozzávalókat: piskótakör - almás krém - piskótakör - vaníliás krém - piskóta kör - almás krém - piskóta kör. Tetejére habzsákkal vaníliás krémet nyomunk, díszítjük darált mákkal vagy a fantáziánk szerint. Néhány órát, legjobb 1 éjszakát a hűtőben hűtjük, aztán lehúzhatjuk a minitortákról a fóliát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2229
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Ünnepi  étkezést követően vagy vendéglátásra kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik évben az ország tortája volt a nyírségi almás máktorta. Egyszer elkészítettem, majd a családom ízlése szerint változtattam kicsit a recepten és a megjelenésen is. Ennek az almás-mákos minitortának olyan sikere lett, hogy Balatonföldváron egy térségi süti sütő versenyen 1. helyezést értem el vele.

Hozzávalók

Mákos piskóta lapok

Vaníliás krém

Almás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...