r
Nosalty Logó

A család tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
A család tortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 1303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 7803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    526.4 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 7803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 293 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd habosítsuk fel.
  2. Öntsük a felvert habba a sárgáját, az olajat és a vizet. Szórjuk bele a réteslisztet is, majd finoman dolgozzuk össze a masszát.
  3. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét.
  4. 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. Vágjuk fel 4 lapra.

Eperhab

  1. Egy fazékba öntsük bele az epret, a málnalekvárt, a cukrot, a vizet, a citromlevet és a zselatint.
  2. Kavarjuk el, hagyjuk egy kicsit állni, amíg a zselatin megszívja magát. Ezután takarék lángon kezdjük el folyamatos kavarás mellett felforralni. Két perc forralás után zárjuk el, majd turmixoljuk le és hagyjuk kihűlni.
  3. A behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd dolgozzuk bele a mascarponét. Végül forgassuk össze az epres szósszal.
  4. Az első piskótarétegre helyezzük az epres habot.

Áfonyahab

  1. Az eperhabhoz hasonlóan készítsük el az áfonyahabot is.
  2. (A habtejszínt verjük fel egyszerre a mascarponéval, majd válasszuk ketté a két habhoz.)
  3. A második rétegre helyezzük az áfonyás habot.

Pisztáciakrém

  1. A pisztáciát pirítsuk le egy serpenyőben, majd daráljuk le finomra. Adjuk hozzá a kókuszzsírt is, daráljuk tovább, hogy kellően krémes legyen.
  2. A fehér csokit a tejjel vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük össze a pisztáciakrémmel.
  3. A 3. réteg piskótára kerül a kihűlt pisztáciás krém. Végül tegyük rá a 4. piskótalapot.

Svájci krém

  1. Vízgőz felett melegítsük fel 80°C-ig folyamatos kavarás mellett a tojásfehérjét a cukorral együtt.
  2. Öntsük egy keverőtálba, és addig verjük robotgéppel kemény habbá, amíg szobahőmérsékletű lesz.
  3. Ezután kezdjük el a puha vajat fokozatosan hozzáadagolni, miközben megy a robotgép.
  4. A tortát érdemes legalább 4 órára hűtőbe tenni, hogy kissé megszilárduljon. Ezután vigyük fel a külső réteget. A márványos hatást egy kevés eperhab és áfonyahab segítségével érhetjük el.
  5. Tegyük be egy éjszakára dermedni a tortát, és utána fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6850
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Hozzávalók

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...