A család tortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
64g tojás81 kcal
-
18g rétesliszt64 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
0g só0 kcal
-
63 kcal
-
8g víz0 kcal
Eperhab
-
42g eper13 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
7g málnalekvár19 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g mascarpone34 kcal
-
8g víz0 kcal
Áfonyahab
-
21g áfonya12 kcal
-
7g áfonyadzsem19 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g mascarpone34 kcal
Pisztáciakrém
-
10g pisztácia57 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
8g tej5 kcal
Svájci krém
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
1303
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
105g rétesliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g víz0 kcal
Eperhab
-
250g eper75 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
40g málnalekvár111 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
50g víz0 kcal
Áfonyahab
-
125g áfonya71 kcal
-
40g áfonyadzsem111 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
50g víz0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
Pisztáciakrém
-
60g pisztácia343 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
50g tej28 kcal
Svájci krém
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
7803
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
14.5g tojás18 kcal
-
3.9g rétesliszt14 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1.9g víz0 kcal
Eperhab
-
9.4g eper3 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
1.5g málnalekvár4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
1.9g mascarpone8 kcal
-
1.9g víz0 kcal
Áfonyahab
-
4.7g áfonya3 kcal
-
1.5g áfonyadzsem4 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
1.9g mascarpone8 kcal
Pisztáciakrém
-
2.3g pisztácia13 kcal
-
7.5g fehér csokoládé41 kcal
-
1.1g kókuszzsír10 kcal
-
1.9g tej1 kcal
Svájci krém
-
4.5g tojásfehérje2 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
Összesen
293
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
1303
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 526.4 g
-
Telített zsírsav 265 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 2176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4483.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1127 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684 g
-
Cukor 561 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1158.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3058 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 2998 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 708 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2580 micro
Összesen
7803
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
293
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojás
-
7 ek rétesliszt
-
7 ek cukor
-
1 csipet só
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
Eperhab
-
250 g eper
-
70 g cukor
-
1 teáskanál zselatin
-
2 ek málnalekvár
-
4 csepp citromlé
-
2 dl habtejszín
-
50 g mascarpone
-
0.5 dl víz
Áfonyahab
-
125 g áfonya
-
2 ek áfonyadzsem
-
70 g cukor
-
0.5 dl víz
-
1 teáskanál zselatin
-
2 dl habtejszín
-
50 g mascarpone
Pisztáciakrém
-
200 g fehér csokoládé
-
2 ek kókuszzsír
-
0.5 dl tej
Svájci krém
-
3 db tojásfehérje
-
200 g vaj
-
150 g cukor
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd habosítsuk fel.
- Öntsük a felvert habba a sárgáját, az olajat és a vizet. Szórjuk bele a réteslisztet is, majd finoman dolgozzuk össze a masszát.
- Kivajazott és lisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét.
- 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
- Vágjuk fel 4 lapra.
Eperhab
- Egy fazékba öntsük bele az epret, a málnalekvárt, a cukrot, a vizet, a citromlevet és a zselatint.
- Kavarjuk el, hagyjuk egy kicsit állni, amíg a zselatin megszívja magát. Ezután takarék lángon kezdjük el folyamatos kavarás mellett felforralni. Két perc forralás után zárjuk el, majd turmixoljuk le és hagyjuk kihűlni.
- A behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd dolgozzuk bele a mascarponét. Végül forgassuk össze az epres szósszal.
- Az első piskótarétegre helyezzük az epres habot.
Áfonyahab
- Az eperhabhoz hasonlóan készítsük el az áfonyahabot is.
- (A habtejszínt verjük fel egyszerre a mascarponéval, majd válasszuk ketté a két habhoz.)
- A második rétegre helyezzük az áfonyás habot.
Pisztáciakrém
- A pisztáciát pirítsuk le egy serpenyőben, majd daráljuk le finomra. Adjuk hozzá a kókuszzsírt is, daráljuk tovább, hogy kellően krémes legyen.
- A fehér csokit a tejjel vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük össze a pisztáciakrémmel.
- A 3. réteg piskótára kerül a kihűlt pisztáciás krém. Végül tegyük rá a 4. piskótalapot.
Svájci krém
- Vízgőz felett melegítsük fel 80°C-ig folyamatos kavarás mellett a tojásfehérjét a cukorral együtt.
- Öntsük egy keverőtálba, és addig verjük robotgéppel kemény habbá, amíg szobahőmérsékletű lesz.
- Ezután kezdjük el a puha vajat fokozatosan hozzáadagolni, miközben megy a robotgép.
- A tortát érdemes legalább 4 órára hűtőbe tenni, hogy kissé megszilárduljon. Ezután vigyük fel a külső réteget. A márványos hatást egy kevés eperhab és áfonyahab segítségével érhetjük el.
- Tegyük be egy éjszakára dermedni a tortát, és utána fogyaszthatjuk is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 6850
- Feltöltés dátuma: 2021. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1499 recept
Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!