Zsúrkenyér

Zsúrkenyér

Leírás

A zsúrkenyér hosszúkás, lapos kenyérfajta, enyhén édeskés béllel. Kiváló alapanyaga szendvicseknek, hidegtálaknak. Ma már ritkán kapható boltokban, pékségekben, bagettet vásárolhatunk helyette. Zsúrkenyeret készíthetünk otthon is, liszt, cukor, só, élesztő, tej, illetve vaj felhasználásával. A házilag készített zsúrkenyér előnye, hogy közvetlenül sütés után akár meg is tölthetjük, például tojással, hússal, felvágottakkal vagy krumplival.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Zsúrkenyér

fehérjetartalom

10.67 g

zsírtartalom

2.924 g

szénhidráttartalom

47.54 g

víztartalom

35.25 g

gramm zsúrkenyér?

Top ásványi anyagok

Nátrium

473 mg

Foszfor

129 mg

Kalcium

125 mg

Magnézium

41 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.111 g

Kolin

18.7 mg

Niacin - B3 vitamin

5.59 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.82 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.67 g

Zsír

telített zsírsav

0.697 g

egyszeresen telített zsírsav

0.612 g

többszörösen telített zsírsav

1.615 g

ásványi anyagok

Kalcium

125 mg

Vas

3.6 mg

Magnézium

41 mg

Foszfor

129 mg

Nátrium

473 mg

Cink

1.04 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

1.026 mg

Szelén

28.8 µg

szénhidrát

rost

4 g

cukor

5.73 g

víz

35.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.411 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.252 mg

Niacin - B3 vitamin

5.59 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.82 mg

Folát

85 µg

Folsav

20 µg

Kolin

18.7 mg

Béta-karotin

1 µg

Lutein+zeaxantin

44 µg

E vitamin

0.19 mg

K vitamin

4.9 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.111 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...