Zsúrkenyér
Leírás
A zsúrkenyér hosszúkás, lapos kenyérfajta, enyhén édeskés béllel. Kiváló alapanyaga szendvicseknek, hidegtálaknak. Ma már ritkán kapható boltokban, pékségekben, bagettet vásárolhatunk helyette. Zsúrkenyeret készíthetünk otthon is, liszt, cukor, só, élesztő, tej, illetve vaj felhasználásával. A házilag készített zsúrkenyér előnye, hogy közvetlenül sütés után akár meg is tölthetjük, például tojással, hússal, felvágottakkal vagy krumplival.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Zsúrkenyér
fehérjetartalom
10.67 g
zsírtartalom
2.924 g
szénhidráttartalom
47.54 g
víztartalom
35.25 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
473 mg
Foszfor
129 mg
Kalcium
125 mg
Magnézium
41 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.111 g
Kolin
18.7 mg
Niacin - B3 vitamin
5.59 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.82 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.67 g
Zsír
telített zsírsav
0.697 g
egyszeresen telített zsírsav
0.612 g
többszörösen telített zsírsav
1.615 g
ásványi anyagok
Kalcium
125 mg
Vas
3.6 mg
Magnézium
41 mg
Foszfor
129 mg
Nátrium
473 mg
Cink
1.04 mg
Réz
0.148 mg
Mangán
1.026 mg
Szelén
28.8 µg
szénhidrát
rost
4 g
cukor
5.73 g
víz
35.25 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.411 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.252 mg
Niacin - B3 vitamin
5.59 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.82 mg
Folát
85 µg
Folsav
20 µg
Kolin
18.7 mg
Béta-karotin
1 µg
Lutein+zeaxantin
44 µg
E vitamin
0.19 mg
K vitamin
4.9 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.111 g