Zsúrkígyó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g zsúrkenyér343 kcal
-
113g vajkrém430 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
25g paprikás kolbász113 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
25g sonka35 kcal
Összesen
1148
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g zsúrkenyér1370 kcal
-
450g vajkrém1719 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
100g paprikás kolbász452 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
100g sonka138 kcal
Összesen
4584
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
20.2g zsúrkenyér55 kcal
-
18.2g vajkrém70 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
8.1g paprika1 kcal
-
16.2g kígyóuborka2 kcal
-
7.3g snidling2 kcal
-
18 kcal
-
4g sajt14 kcal
-
9.7g főtt tojás15 kcal
-
4g sonka6 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2519.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 319.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 1544 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
1148
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.9 g
Zsír
-
Összesen 298.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10079.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1659 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 1696 mg
-
Nátrium 6025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1276.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1198 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 502 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 811 micro
-
Kolin: 869 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 279 micro
-
β-karotin 6176 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2543 micro
Összesen
4584
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 208 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zsúrkenyér
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
10 dkg paprikás kolbász
-
10 dkg sajt
-
4 db főtt tojás
-
10 dkg sonka
Elkészítés
- Egy nagyon hosszú tálcát előkészítünk, esetleg salátalevéllel kibélelünk. Ennek híján műanyag tányéralátéteket sorakoztassunk az asztalra, és arra készüljön a kígyó. Lesz vagy 70 cm hosszú!
- A kenyér végén 10 cm-t meghagyva (ez lesz a fej), az egészet felszeleteljük, ügyelve, hogy a szeletek sorrendje megmaradjon.
- A végéről kezdve, szeletenként készítjük a kígyót, és minden szelettel ugyanúgy járunk el. Felülről kb. feléig bevágjuk (ide jön majd a végén a taréj a hátára), aztán mindkét oldalát megkenjük vajkrémmel. Az egyik oldalára kolbászt vagy sonkát, sajtot, tojásszeleteket, karikára vágott uborkát, újhagymát teszünk, és a feltétes felénél fogva tapasztjuk az előző kenyérszelet vajkrémes feléhez, míg tart a kenyérből.
- A fejét keresztben is kettévágjuk, minden vágott felületet megkenünk, és nyelvet készítünk neki. Szemet, szájat a kép vagy magunk fantáziája szerint.
- Ha egyben van a kígyócskánk, de főleg a végleges helyén, akkor még minden szelet kenyér között megpakoljuk paradicsomcikkelyekkel és paprikakarikákkal, amiket előzőleg kettévágtunk, szépen felváltva, hogy jó színes legyen. A szeletekben lévő bevágásba félbevágott uborkakarikákat dugdosunk, így készül el a taréja.
- Kész a kígyó, az egész társaság körbeülheti, és kezdődhet a közös falatozás. :)
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5988
- Feltöltés dátuma: 2012. június 29.
Ajánló
Lehet kifliből is készíteni, akkor mindenki személyre szóló kígyócskát kaphat a saját tányérjára, vagy a kiflik végeit levágva és a szeleteket egymás után rakva jobbra-balra kanyargó kígyó készíthető. Vajkrém helyett használhatunk körözöttet, májkrémet, sajtkrémet, és a tölteléket is szabadon variálhatjuk, ki-ki ízlése és fantáziája szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Ilyen és hasonló mosolygós szendvicskígyóval szoktam ébreszteni a szülinaposaimat néhanapján. Ritkán készítem, mert türelemjáték a javából, de mindig akkora sikere van, hogy elmondani nem lehet. Először is mindenkinek mosolyt varázsol az arcára, utána meg jöhet a közös evés, a kígyócska kollektív szétdarabolása. Fantasztikus hangulatot tud csinálni ez a kis gyanútlan jószág. :)