r
Nosalty Logó

Töltött zsúrkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött zsúrkenyér
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8553.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    4628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 3739 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojásokat. Letisztítjuk a héját. Lereszeljük a sajtot, apró kockákra vágjuk az uborkát, a párizsit és a megfőtt tojásokat.
  2. A három zsömlének a belső részét kivájjuk, ezeket apró darabokra csipkedjük. A zsúrkenyerünk két végét levágjuk, egy hosszú pengéjű késsel egyik, majd a másik oldalon is kivágjuk a kenyér belét úgy, hogy kb. 1 cm körbe benne maradjon a kenyér héján. A kenyér belét is apró darabokra csipkedjük.
  3. Ezt egy tálba tesszük, hozzátesszük a sajtot, a tojásokat, az uborkát, a párizsit, sót, borsot, a vajat, ezzel jól elkeverjük, hogy a vaj ne maradjon egészben (ezt megelőzhetjük azzal, hogy az elkészítés előtt 2 órával a vajat kivesszük a hűtőből). Tehát, ha a vajunk jól elkeveredett, hozzátesszük az 1 ek mustárt és apránként a tejfölt. Jól kikavarjuk. Megkóstoljuk, ekkor még sót, borsot tehetünk bele ízlés szerint.
  4. Egy szalonnázó deszkára felállítjuk a kenyerünket, és szépen beletömködjük a tölteléket. Előbb az egyik végén, majd megfordítjuk és a másikon is jól megtömjük a töltelékkel. Ha lazán tesszük bele akkor a töltelék el fog válni a kenyérhéjtól, és szeleteléskor kifordul belőle.
  5. Ha kész, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21895
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Ajánló

Lehet még bele szép piros kaliforniai paprikát kockázni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában húsvétra szoktam elkészíteni. Ha a töltelékünk valami oknál fogva sűrű lesz, akkor tejföllel, ha híg, akkor kenyérbéllel korrigálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...