Töltött zsúrkenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
622
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
3739
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
622
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 268.8 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8553.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1865 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1568 mg
-
Nátrium 4628 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 498.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1982 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 1955 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1206 micro
Összesen
3739
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megfőzzük a tojásokat. Letisztítjuk a héját. Lereszeljük a sajtot, apró kockákra vágjuk az uborkát, a párizsit és a megfőtt tojásokat.
- A három zsömlének a belső részét kivájjuk, ezeket apró darabokra csipkedjük. A zsúrkenyerünk két végét levágjuk, egy hosszú pengéjű késsel egyik, majd a másik oldalon is kivágjuk a kenyér belét úgy, hogy kb. 1 cm körbe benne maradjon a kenyér héján. A kenyér belét is apró darabokra csipkedjük.
- Ezt egy tálba tesszük, hozzátesszük a sajtot, a tojásokat, az uborkát, a párizsit, sót, borsot, a vajat, ezzel jól elkeverjük, hogy a vaj ne maradjon egészben (ezt megelőzhetjük azzal, hogy az elkészítés előtt 2 órával a vajat kivesszük a hűtőből). Tehát, ha a vajunk jól elkeveredett, hozzátesszük az 1 ek mustárt és apránként a tejfölt. Jól kikavarjuk. Megkóstoljuk, ekkor még sót, borsot tehetünk bele ízlés szerint.
- Egy szalonnázó deszkára felállítjuk a kenyerünket, és szépen beletömködjük a tölteléket. Előbb az egyik végén, majd megfordítjuk és a másikon is jól megtömjük a töltelékkel. Ha lazán tesszük bele akkor a töltelék el fog válni a kenyérhéjtól, és szeleteléskor kifordul belőle.
- Ha kész, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 21996
- Feltöltés dátuma: 2011. december 05.
Ajánló
Lehet még bele szép piros kaliforniai paprikát kockázni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
NS
17513 recept
Általában húsvétra szoktam elkészíteni. Ha a töltelékünk valami oknál fogva sűrű lesz, akkor tejföllel, ha híg, akkor kenyérbéllel korrigálhatjuk.