r
Nosalty Logó

Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Húsvéti szendvicsek medvehagymás vajjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1037
Kalória
37.2g
Fehérje
86.6g
Szénhidrátok
60.2g
Zsír
144.9g
Víz
209.1g
Koleszterin
7g
Rost
12.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 12429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.8 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    446 g

Zsír

  • Összesen
    722.9 g
  • Telített zsírsav
    361 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27825.3 g
  • Cink
    942 mg
  • Szelén
    724 mg
  • Kálcium
    4803 mg
  • Vas
    778 mg
  • Magnézium
    991 mg
  • Foszfor
    4976 mg
  • Nátrium
    14524 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.1 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    1739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4527 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    96 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    428 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1931 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1968 micro
Összesen 12429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban a túrót áttörjük, beletesszük a szobameleg vajat, sót, őrölt borsot, őrölt köményt, őrölt édes pirospaprikát, fokhagymát, vöröshagymát, tejfölt, alaposan elkeverjük, és félretesszük (másfél teavaj).
  2. 2-3 csipet sóval kikeverjük a vajat egy kis tálban, és félretesszük (másfél teavaj).
  3. A medvehagymát mossuk, szárát levesszük, turmixoljuk, és leszűrjük, a leve még jó lesz másra (másik recept!).
  4. A tálban a másfél adag puha teavajat sóval, őrölt tarkaborssal ízesítjük, és a medvehagymalevelet, a zúzott fokhagymát jó alaposan összekeverjük.
  5. A kolbászokat szeleteljük, a sonkát szeleteljük, a főtt kemény tojást pucolás után felkarikázzuk, a sajtot szeleteljük, vagy reszeljük, és az uborkát vékonyra felkarikázzuk. Ez a szendvicsek feltéte.
  6. A zsúrkenyereket szép, kissé ferde mód felszeleteljük.
  7. A harmadát a sima vajjal, másik harmadát a körözöttel, harmadik harmadát pedig a medvehagymás vajjal kenjük meg.
  8. Mindegyikre teszünk egy szelet sonkát, egy szelet kolbászt, egy szelet főtt tojást, egy szeletke sajtot és egy szelet uborkát.
  9. Szép nagy tálaló tányéron, szalvétával letakarva azt, a szendvicseket vegyesen rárakva, tálaljuk, lehet egymás tetejére, szépen mutat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 12 perc

Édesanyám készíti húsvétkor a szendvicseket, semmi extra, a szokásos szendvicsek, de mégis másak:-). Most két újítása is volt neki, az egyik a körözöttes, a másik a medvehagymás. Az érdekessége ennek a hármas szendvicsalkotásnak az, hogy bár mindegyik finom, és el is fogyott, de a legnagyobb rácsodálkozást és furcsálást a zöldszínű vajas alapú váltott ki a locsolkodókból, és bár volt, aki ismerte, és azért vette el, volt aki kíváncsi volt, és bátor, azért vette el, de voltak, akik a meglepődés miatt vették el a tányérjukra a medvehagymás szendvicset:-). Érdekessége még, hogy amilyen furcsállva indult a medvehagymás szendvics, ez fogyott el leghamarabb Húsvétkor. Anyukám legnagyobb örömére. Második nyerő a körözöttes volt, és aztán a hagyományos. Mind elfogyott, de anyukámat feldobta, hogy az újdonsága, nagy sikert aratott. 26 vendéggel számoltunk. Volt, aki evett szendvicset, volt aki nem, és volt aki evett, és több szeletet, ezt nem lehet kiszámolni. Ennyi a történet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!