r
Nosalty Logó

Tökleves parmezános pirítóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juditsindania
Tökleves parmezános pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 4287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3167 micro
  • β-karotin
    14507 micro
  • β-crypt
    9878 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24381.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    4436 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1056 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    15862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    2144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10946 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    631 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    19000 micro
  • β-karotin
    87042 micro
  • β-crypt
    59270 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 4287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    1092 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Leveshez

A pirítósokhoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Az olajon hirtelen süssük meg a zsályaleveleket. Szedjük rá egy papírtörlőre, hogy az extra olaj lecsöpögjön róla.
  2. A megmaradt olajban pároljuk meg a lila hagymát, a répát, a fokhagymát és a paprikát. Most adhatunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Dobjuk bele a rozmaringokat is.
  3. Adjuk hozzá a tököt. Keverjük néha, majd pár perc múlva adjuk hozza a csirke alaplevet. 35-45 percig közepes lángon főzzük.
  4. Vegyük le a tűzről, és kézi turmixszal pépesre daráljuk.
  5. Rakjuk vissza a tűzre még 5 percet, hogy összeforrjon.

A pirítósokhoz

  1. A szeletelt kenyeret tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük.
  2. Hintsük meg olívaolajjal, majd szórjunk rá bőven sajtot.
  3. Tegyük sütőbe 200-225 C-on (10-15 perc) aranybarnára süssük!
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1293
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Ajánló

A sült zsályát akár össze is törhetjük a tetejére, akkor minden kanalazáshoz jut egy kicsi különleges íz. Én avokádóolajat használok, de bármilyen más olaj megfelelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökleves parmezános pirítóssal
Juditsindania 6 recept

Mar többször is elkészítettem. Különleges íze miatt, nagy kedvenc.

Hozzávalók

Leveshez

A pirítósokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...