Körtebefőtt
Leírás
Általában idényében, ősszel házilag készítjük, de kereskedelemben egész évben kapható a körtebefőtt. Vízzel, cukorral készül, némi hőkezeléssel. Otthon szalicillal tartósítjuk, a bolti változatban étkezési sav vagyis citromsav antioxidáns, édesítőszerek nátrium-ciklamát, aceszulfám-K kerülhetnek, de ez gyártótól és terméktől függően változhat.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Felbontás után hűtőben pár napig eláll.
100g Körtebefőtt
fehérjetartalom
0.19 g
zsírtartalom
0.015 g
szénhidráttartalom
15.17 g
víztartalom
84.46 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
7 mg
Kalcium
5 mg
Nátrium
5 mg
Magnézium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.014 g
Kolin
3.4 mg
C vitamin
0.7 mg
Niacin - B3 vitamin
0.154 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.19 g
Zsír
telített zsírsav
0.002 g
egyszeresen telített zsírsav
0.006 g
többszörösen telített zsírsav
0.007 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
0.28 mg
Magnézium
4 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.08 mg
Réz
0.049 mg
Mangán
0.033 mg
szénhidrát
rost
1.6 g
cukor
12.1 g
víz
84.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.01 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.016 mg
Niacin - B3 vitamin
0.154 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.022 mg
Folát
1 µg
Kolin
3.4 mg
Lutein+zeaxantin
34 µg
E vitamin
0.08 mg
K vitamin
0.3 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.014 g