r
Nosalty Logó

Körtetorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtetorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 14497 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1813 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5041.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3360.8 g
  • Cukor
    2360 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2039.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 14497 kcal
  • 1% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokból, cukorból, lisztből a szokásos módon piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es tortaformában egyben kisütünk. Miután megsült, és kissé kihűlt a tortalap, vízszintesen egyszer elvágjuk. Az alsó lapot tortástálra tesszük, és körtepálinkával átitatjuk.
  2. A ribizlizselét kis edényben, keverés közben felmelegítjük. Az átitatott tortalapot a zselé egy részével megkenjük és a felső lapot rátesszük. A torta oldalát és tetejét a fennmaradt zselével bevonjuk.
  3. A körtéket lecsöpögtetjük, szeletekre vágjuk, és a torta tetejére fektetjük úgy, hogy a szélén egy csíkot üresen hagyunk.
  4. A tejszínből habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, nyomózsákból a torta üresen hagyott szélét ezzel díszítjük.
  5. A csokoládét kis edényben, vízfürdőben, gyenge hőfokon simára keverjük, majd a tortát csokoládécsíkokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7782
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Tippek: A ribizlizselét baracklekvárral helyettesíthetjük. A tortát körte helyett barackkal is elkészíthetjük, ebben az esetben a tortalapot barackpálinkával itassuk át. Ha alkohol nélkül akarjuk készíteni, a pálinka helyett körtelével itassuk át a tortalapot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Dr. Oetker könyvéből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk