r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-karamellás körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 6807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Összesen 267 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    388.5 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6565.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2485 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 6807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot.
  2. A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  3. A tojássárgájás keverékhez finoman beleforgatjuk a fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt, kis méretű (18 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Körtés krém:

  1. A körtés krémhez a körtét összepürésítjük, hozzáadjuk a körtelevet, a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Hagyjuk kihűlni.

A fehércsokis krémhez:

  1. A fehér csokis krémhez a tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beleaprítjuk a csokit, és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk.
  2. Ezt is hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, ha nem túl sűrű, a kihűlés után habverővel sűrítjük.)

A karamellszószhoz:

  1. A karamellszószhoz a cukrot a vízzel addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukor meg nem barnul.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt.
  3. 2-3 körtét feldarabolunk, és beleforgatunk a karamellbe.
  4. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tortát, addig is átveszi a karamell ízét a körte.
  5. A tésztát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az alsó lapra kerül a körtés krém, majd még egy lap és a csokis krém, aztán megint körtés krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3968
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept félig saját fejlesztésű, a piskótát mástól tanultam, és a karamellszószt is, viszont a krémek saját találmányok, és isteni finomak! Akár szülinapra, vagy bármilyen más alkalomra fantasztikus, mutatós és nagyon finom torta. Azt hiszem, a látvány magáért beszél! :)

Hozzávalók

A piskótához:

Körtés krém:

A fehércsokis krémhez:

A karamellszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...