Csokis-karamellás körtetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Körtés krém:
-
67g körtebefőtt38 kcal
-
25g körtelé11 kcal
-
29 kcal
A fehércsokis krémhez:
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g körtelé7 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
A karamellszószhoz:
Összesen
1137
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Körtés krém:
-
400g körtebefőtt228 kcal
-
150g körtelé65 kcal
-
171 kcal
A fehércsokis krémhez:
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g körtelé43 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
A karamellszószhoz:
Összesen
6807
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához:
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Körtés krém:
-
15.7g körtebefőtt9 kcal
-
5.9g körtelé3 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
A fehércsokis krémhez:
-
3.9g habtejszín11 kcal
-
3.9g körtelé2 kcal
-
7.9g fehér csokoládé42 kcal
A karamellszószhoz:
Összesen
267
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
1137
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 388.5 g
-
Telített zsírsav 233 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6565.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1764 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2670 mg
-
Nátrium 1579 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 795.5 g
-
Cukor 572 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1201 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2533 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 2485 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
6807
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
15 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Körtés krém:
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A fehércsokis krémhez:
-
1 dl habtejszín
-
1 dl körtelé
-
20 dkg fehér csokoládé
A karamellszószhoz:
Elkészítés
A piskótához:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot.
- A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
- A tojássárgájás keverékhez finoman beleforgatjuk a fehérjét.
- Sütőpapírral bélelt, kis méretű (18 cm átmérőjű) tortaformába töltjük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Körtés krém:
- A körtés krémhez a körtét összepürésítjük, hozzáadjuk a körtelevet, a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle.
- Hagyjuk kihűlni.
A fehércsokis krémhez:
- A fehér csokis krémhez a tejszínt és a körtelevet felforrósítjuk, majd a tűzről levéve beleaprítjuk a csokit, és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk.
- Ezt is hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, ha nem túl sűrű, a kihűlés után habverővel sűrítjük.)
A karamellszószhoz:
- A karamellszószhoz a cukrot a vízzel addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukor meg nem barnul.
- Kicsit hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat és a tejszínt.
- 2-3 körtét feldarabolunk, és beleforgatunk a karamellbe.
- Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tortát, addig is átveszi a karamell ízét a körte.
- A tésztát hagyjuk kihűlni a tortaformában, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az alsó lapra kerül a körtés krém, majd még egy lap és a csokis krém, aztán megint körtés krém.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 3968
- Feltöltés dátuma: 2016. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a recept félig saját fejlesztésű, a piskótát mástól tanultam, és a karamellszószt is, viszont a krémek saját találmányok, és isteni finomak! Akár szülinapra, vagy bármilyen más alkalomra fantasztikus, mutatós és nagyon finom torta. Azt hiszem, a látvány magáért beszél! :)