Túrókrémes-gyümölcsös kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
17 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
12g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
53 kcal
A túrókrémhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
10 kcal
-
100g körtebefőtt57 kcal
-
168g barackbefőtt90 kcal
A tetejére
-
18g porcukor68 kcal
-
15g tortabevonó82 kcal
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
68 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
48g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g körtebefőtt228 kcal
-
670g barackbefőtt362 kcal
A tetejére
-
70g porcukor271 kcal
-
60g tortabevonó328 kcal
Összesen
6497
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
14.1g tojás18 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
2 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A túrókrémhez
-
16g tehéntúró24 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
12.8g körtebefőtt7 kcal
-
21.5g barackbefőtt12 kcal
A tetejére
-
2.2g porcukor9 kcal
-
1.9g tortabevonó10 kcal
Összesen
208
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2132.5 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 256 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.9 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 419.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.4 g
Zsír
-
Összesen 242.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8530 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1223 mg
-
Vas 1023 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 3036 mg
-
Nátrium 1203 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 947.4 g
-
Cukor 713 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1679.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1970 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1227 mg
-
Retinol - A vitamin: 1772 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2110 micro
-
β-crypt 527 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2569 micro
Összesen
6497
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.3 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
24 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg cukor
-
6 ek víz
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
3 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 üveg körtebefőtt
-
670 g barackbefőtt
A tetejére
-
60 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
- Apránként hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 6 ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
- A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaót, sütőport és a szódabikarbónát.
- A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 3 ek-lal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 3 ek-nyi kerüljön bele!
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
- Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 30 perc volt a sütési idő összesen.)
- Csak a teljesen kihűlt piskótát szabad megtölteni, mert különben a túrókrémben megolvadna a vaj.
- A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.
- A túrókrémhez először a vajat kell habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral,a citromhéjjal és levével, majd a jól áttört túróval jól kikeverjük az egészet. A befőtteket jól lecsöpögtetve rendezzük a túrókrém tetejére.
- Végül a süteményt meghintjük porcukorral,vagy bevonjuk tortabevonóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32X23X6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11797
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Gyakran vásárolunk úgy túrót, hogy még nem tudjuk, mi lesz belőle: körözött, túrós palacsinta, túrós-sajtos pogácsa, túrótorta vagy csak egyszerű túrós tészta. Most is így történt, csak ma reggel találtam ki ezt a receptet, amikor a túró már tegnap óta bent csücsült a hűtőben. A kedvenc kakaós piskóta receptemhez kellett valami gyors, egyszerű és finom gyümölcsös túrótölteléket kitalálni. Szerintem jól sikerült. :) Még valami: A piskótát mindig vékony pengéjű, jó nagy vizes késsel érdemes elvágni akár töltés előtt, akár töltés után. Így sokkal szebb lesz a vágás.