r
Nosalty Logó

Túrókrémes-gyümölcsös kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Túrókrémes-gyümölcsös kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 6497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 1623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.4 g
  • Cukor
    713 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    527 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 6497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval gépi habverővel kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, majd a tojások sárgáit egyesével, utána a 6 ek vizet szintén apránként, miközben folyamatosan dolgozik a habverő.
  3. A lisztben előzőleg elkeverjük a kakaót, sütőport és a szódabikarbónát.
  4. A kakaós lisztkeveréket 4-5 kanalanként rászórjuk a hab tetejére, meglocsoljuk kevés étolajjal (nem szabad egyszerre beletenni a 3 ek-lal, csak türelmesen, egyesével). Most már fakanállal dolgozunk tovább, nehogy összetörjük a habot. Mindig csak akkor hintjük rá a következő 4-5 ek lisztet, ha már az előző adagot szépen eldolgoztuk, és megint meglocsoljuk egy evőkanál étolajjal. Ezt addig ismételjük, amíg a lisztes keverék el nem fogy. De étolaj csak 3 ek-nyi kerüljön bele!
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. (Az én tepsim teflonos 32X23 cm-es volt.)
  6. Előmelegített sütőben először 220-230 fokon kb. 10 percig erős lángon sütjük, utána 180 fokon sütjük tűpróbáig. (Nálam 30 perc volt a sütési idő összesen.)
  7. Csak a teljesen kihűlt piskótát szabad megtölteni, mert különben a túrókrémben megolvadna a vaj.
  8. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.
  9. A túrókrémhez először a vajat kell habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral,a citromhéjjal és levével, majd a jól áttört túróval jól kikeverjük az egészet. A befőtteket jól lecsöpögtetve rendezzük a túrókrém tetejére.
  10. Végül a süteményt meghintjük porcukorral,vagy bevonjuk tortabevonóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32X23X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11799
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran vásárolunk úgy túrót, hogy még nem tudjuk, mi lesz belőle: körözött, túrós palacsinta, túrós-sajtos pogácsa, túrótorta vagy csak egyszerű túrós tészta. Most is így történt, csak ma reggel találtam ki ezt a receptet, amikor a túró már tegnap óta bent csücsült a hűtőben. A kedvenc kakaós piskóta receptemhez kellett valami gyors, egyszerű és finom gyümölcsös túrótölteléket kitalálni. Szerintem jól sikerült. :) Még valami: A piskótát mindig vékony pengéjű, jó nagy vizes késsel érdemes elvágni akár töltés előtt, akár töltés után. Így sokkal szebb lesz a vágás.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...