Gyümölcsös-kakaós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
7 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
84 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
33g körtebefőtt19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9 kcal
-
17g barackbefőtt9 kcal
Dísz
-
21 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
80 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
400g körtebefőtt228 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
111 kcal
-
200g barackbefőtt108 kcal
Dísz
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3795
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
15.9g tojás20 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
19.3g növényi habtejszín48 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
19.3g körtebefőtt11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.9g csipkebogyó lekvár5 kcal
-
9.7g barackbefőtt5 kcal
Dísz
-
4.8g növényi habtejszín12 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
318
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 176.3 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5921.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1242 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2390 mg
-
Nátrium 1750 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.4 g
-
Cukor 302 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 928.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1777 micro
Összesen
3795
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek víz
-
150 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
1 dl víz
-
3 ek tejföl
-
fahéj ízlés szerint
-
2 ek csipkebogyó lekvár
Dísz
-
100 ml növényi habtejszín
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra mixerezzük. Beleszitáljuk a liszt-kakaó-sütőpor egyveleget. Egy csipet sóval habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
- Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, miután sütőpapírral bérelt tortaformába öntöttük. Tűpróba!!!
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és három részre vágjuk a piskótánkat.
Krém
- Leszűrjük a körtekompótot, majd botmixerrel pürésítjük. Alaposan belekeverjük a tejfölbe, majd ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.
- A tejszínhabot keménnyé verjük, majd belekeverjük a körtés tejfölt.
- A tasak hátoldalán található leírás alapján feloldjuk a zselatint és a tejszínhabos-körtés-tejfölös masszába keverjük.
- A legalsó tortalapot vékonyan bekenjük a hecserlilekvárral.
- A krémet kb. három részre osztjuk: jó vastagon bekenjük a csipkebogyólekváros lapot, majd a krém tetejét kirakjuk apró darabokra vágott gyümölccsel. Erre jön a következő tortalap, majd lekvár, krém, kockázott gyümölcs, és végül a legfelső lap.
- A maradék krémmel beburkoljuk a tortánkat.
Dísz
- Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a felvert tejszínhabba. Ezzel díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1980
- Feltöltés dátuma: 2018. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
onyxka
39 recept
Apukám szülinapjára készült dupla adaggal. Az inspirációt anyukám hatalmas gyümölcskompót-készletének mihamarabbi felélésének haditerve adta.