r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-kakaós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Gyümölcsös-kakaós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Dísz

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Dísz

Összesen 3795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Dísz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5921.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.4 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 3795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dísz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra mixerezzük. Beleszitáljuk a liszt-kakaó-sütőpor egyveleget. Egy csipet sóval habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, miután sütőpapírral bérelt tortaformába öntöttük. Tűpróba!!!
  3. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és három részre vágjuk a piskótánkat.

Krém

  1. Leszűrjük a körtekompótot, majd botmixerrel pürésítjük. Alaposan belekeverjük a tejfölbe, majd ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.
  2. A tejszínhabot keménnyé verjük, majd belekeverjük a körtés tejfölt.
  3. A tasak hátoldalán található leírás alapján feloldjuk a zselatint és a tejszínhabos-körtés-tejfölös masszába keverjük.
  4. A legalsó tortalapot vékonyan bekenjük a hecserlilekvárral.
  5. A krémet kb. három részre osztjuk: jó vastagon bekenjük a csipkebogyólekváros lapot, majd a krém tetejét kirakjuk apró darabokra vágott gyümölccsel. Erre jön a következő tortalap, majd lekvár, krém, kockázott gyümölcs, és végül a legfelső lap.
  6. A maradék krémmel beburkoljuk a tortánkat.

Dísz

  1. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd belekeverjük a felvert tejszínhabba. Ezzel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám szülinapjára készült dupla adaggal. Az inspirációt anyukám hatalmas gyümölcskompót-készletének mihamarabbi felélésének haditerve adta.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dísz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...