Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
60g cseresznyebefőtt43 kcal
-
60g meggybefőtt43 kcal
-
60g szilvabefőtt43 kcal
-
60g körtebefőtt34 kcal
-
120g alma56 kcal
-
60g őszibarack22 kcal
-
40g mandarin16 kcal
-
17g citrom3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g só0 kcal
-
31 kcal
-
34 kcal
-
80g tej45 kcal
-
10g cukor39 kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
300g cseresznyebefőtt216 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
300g szilvabefőtt216 kcal
-
300g körtebefőtt171 kcal
-
600g alma281 kcal
-
300g őszibarack112 kcal
-
200g mandarin78 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g cukor194 kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
10.3g cseresznyebefőtt7 kcal
-
10.3g meggybefőtt7 kcal
-
10.3g szilvabefőtt7 kcal
-
10.3g körtebefőtt6 kcal
-
20.5g alma10 kcal
-
10.3g őszibarack4 kcal
-
6.8g mandarin3 kcal
-
2.9g citrom0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
13.7g tej8 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3421.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 2555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.6 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 864 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
30 dkg cseresznyebefőtt
-
30 dkg meggybefőtt
-
30 dkg szilvabefőtt
-
30 dkg körtebefőtt
-
30 dkg őszibarack
-
1 db fahéjrúd
-
2 teáskanál szegfűszeg
-
1.5 kk só
-
4 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
Elkészítés
- A fazékba az összes házilag eltett (magozott) befőttet a levével együtt beleöntjük. A pucolt almát gerezdekre vágva szintén beletesszük.
- A konzerv mandarint leszűrjük, és azt majd csak az utolsó percekben tesszük bele, mivel hamar szétfőne.
- A felkarikázott citromot és a fűszereket, szükség esetén vizet öntünk rá (bár ad épp elég levet a befőtt).
- Feltesszük főni, amíg fő a gyümölcs, kis tálkában a pudingport a cukorral, sóval, kevés tejjel elkeverjük simára, majd a maradék tejjel alaposan összekeverjük.
- Sűrű szitán keresztül a tűzről levett gyümölcsökre öntjük forrástól számított 8-10 perc után, folyamatos keverés mellett, nehogy becsomósodjon, visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük (cukor, vaníliás cukor), és lekapcsoljuk alatta a gázt.
- Tálaljuk. Télen melegen, nyáron hidegen (akkor viszont friss gyümölcsökből).
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 105
- Össznézettség: 251430
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
Mivel ez egy leves, és tudom, mi van a befőttes üvegbe, így nyugodtan a befőttek levét is felhasználom. De 2-3 esetleg 4 dl vizet is szoktam ráönteni, ha úgy érzem szükségét. Később ezt a vanília pudingos tejjel úgyis besűrítem, de ha kevés a leve, akkor inkább szósz lesz, ezért adok hozzá egy kevés vizet. Ebből érthetően, a gyümölcsszósz is így készül, csak ott nem adok hozzá még vizet, és két csomag pudingport használok. Természetesen, mindenki saját belátása szerint tegye ezt. Lehetőleg házi befőtteket használjunk vagy friss gyümölcsöket. Nyugodtan lehet egy gyümölcsből is készíteni, de a kedvenc gyümölcseinket is összefőzhetjük, csak finomabb lesz.: A citrom elvarázsolja a levest, a fahéj is. A vaníliás puding pedig csodákra képes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az újév első tanítási napján, a kedvenc levesüket szerettem volna elkészíteni a gyerekeimnek, és a férjemnek, akik elég fárasztó nap után érkeztek haza iskolából, munkahelyről. Nehéz volt újra felvenni az iskolába járás menetét, a csodás téli szünet után,- ezzel a levessel próbáltam kedveskedni a férjemnek és a gyerekeknek. :-) Elfogyott. Szereti a család langyosan is, délután a leves megmaradt része, pillanatok alatt elfogyott, kis tálkákba téve, bekanalazták. :)