Cseresznyebefőtt

Cseresznyebefőtt

Leírás

A cseresznye az egyik legkedveltebb csonthájas gyümölcs. A cseresznyefa egész Európában elterjedt, Ázsiában inkább díszes virágzata miatt termesztik. Japánban a cseresznyevirágzást a virágnéző fesztiválokon évente ünneplik. A cseresznye rendkívül egészséges gyümölcs, gazdag rostokban és flavonoidokban, jelentős A-, B- és C-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, készíthető belőle befőtt, kompót, lekvár, mártás, leves. A cseresznyebefőtt elkészítéséhez nem szükséges más, csupán cseresznye, víz, cukor, esetleg némi tartósítószer. Mivel a gyümölcsöket szükséges valamelyest hőkezelni, ezért veszítenek vitamintartalmukból, mégis, a befőzés a legjobb módja annak, hogy a kora nyári hangulatból és ízvilágból átcsempésszünk valamennyit a téli napokra.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Cseresznyebefőtt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

17 g

víztartalom

0 g

gramm cseresznyebefőtt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...