r
Nosalty Logó

Panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 1254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 5011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A panettonéhoz

A kenéshez

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 5011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A panettonéhoz

A kenéshez

Elkészítés

A panettonéhoz

  1. A lisztet beleöntjük egy tálba, és a közepébe kialakítunk egy mélyedést, amibe beleszórjuk az élesztőt, egy evőkanál cukrot, a tej felét, és addig keverjük, amíg az élesztő folyékonnyá nem válik.
  2. A kovászt lefedjük, és 30 percig hagyjuk kelni.
  3. A megmaradt cukrot, a tejet és a tojások sárgáját hozzáadjuk a tésztához.
  4. Mehetnek bele a feldarabolt vaj és a fűszerek is.
  5. Az egészet addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Egy óra hosszáig kelesztjük.
  6. Amíg a tészta megkel, feldaraboljuk a cukrozott gyümölcsöket.
  7. A formát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk, rászórjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a mazsolát, majd alaposan összegyúrjuk.
  8. A tésztát beletesszük a sütőformába, és még egy óráig kelesztjük.
  9. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeveréssel 180 fok, gázsütőben 4-es fokozat). A sütemény tetejét kereszt alakban bevágjuk, és megkenjük a tojássárgával. A sütő alsó részére téve kb. 45 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 84439
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Ajánló

Amint a képen látszik, én alaposan leegyszerűsítettem a tészta készítését: a hozzávalókat kenyérsütőbe pakoltam, oly módon, hogy az élesztőt a tej egy részében egy kanál cukorral megfuttattam, a vajat pedig felolvasztottam. Egy normál kenyérsütő programot indítottam el. A gyümölcsöket a hangjelzéskor szórtam bele. Borajánlat: Tokaji Aszú. Nesze, nektek olaszok :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panettone
Büszkeszósz 29 recept

A panettone mintegy 2000 éves múlttal rendelkező itáliai sütemény, hagyományosan nagy ünnepekre készítik. Tulajdonképpen egy sok vajjal és tojással készült, szárított citrusfélékkel, mazsolával ízesített kalács, amit magas falú edényben sütnek. Ez akár egy, még rendeltetésszerűen sosem használt virágcserép is lehet.

Hozzávalók

A panettonéhoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...