r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mascarponés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cseresznyés-mascarponés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    407 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    971.3 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2342 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 8411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A morzsa alaphoz

  1. Egy 26 cm átmérőjű és kb. 8 cm magas tortaformát kivajazunk.
  2. A vajat (200 g) lassú tűzön felolvasztjuk.
  3. A lisztet összekeverjük 200 g cukorral, sütőporral, csipet sóval és egy tojással.
  4. A folyékony vajat lassan hozzácsorgatjuk és morzsásra összedolgozzuk a mixer dagasztó villájával. A morzsának a felét hűtőbe tesszük. A többit a kivajazott tortaforma aljára eloszlatjuk és jól lenyomkodjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük.
  6. Kivesszük és kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
  7. A sütőt 175 fokra állítjuk.
  8. A cseresznyét leszűrjük, szárazra töröljük.
  9. Az 5 tojást a megmaradt 225 g cukorral habosra verjük (kb. 4 perc a kézi mixerrel). A túrót, mascarponét és a pudingot hozzákeverjük.
  10. A masszát az elősütött morzsaalapra simítjuk. A cseresznyéket rárakjuk a masszára. A megmaradt morzsával megszórjuk.
  11. Kb. 75 percig sütjük, ha szükséges, 45 perc elteltével pergamenpapírral lefedjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  12. A bevonót durvára vágjuk. A tejszínt egy kis edényben felfőzzük, majd tűzrről levesszük. A bevonót és a zsiradékot állandóan kavarva feloldjuk a forró tejszínben.
  13. Majd a süteményre öntjük. Legalább 1 órára hűvösre rakjuk, majd megszórjuk kakaóval.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23354
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom túrótorta.

Hozzávalók

A morzsa alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...