Cseresznyés-mascarponés túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A morzsa alaphoz
-
17g vaj120 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g vaj8 kcal
A krémhez
-
23g tojás29 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
29g cseresznyebefőtt21 kcal
-
63g sovány túró59 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
14 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
2 kcal
Összesen
703
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A morzsa alaphoz
-
200g vaj1434 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
275g tojás346 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
350g cseresznyebefőtt252 kcal
-
750g sovány túró705 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
171 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
23 kcal
Összesen
8411
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
A morzsa alaphoz
-
6.6g vaj47 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A krémhez
-
9g tojás11 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
11.5g cseresznyebefőtt8 kcal
-
24.6g sovány túró23 kcal
-
8.2g mascarpone33 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
A tetejére
-
3.3g tortabevonó18 kcal
-
3.3g habtejszín10 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
276
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
703
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.1 g
Zsír
-
Összesen 407 g
-
Telített zsírsav 177 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3296.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 971.3 g
-
Cukor 478 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 382.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 963 mg
-
Retinol - A vitamin: 2342 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1577 micro
Összesen
8411
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A morzsa alaphoz
-
450 g finomliszt
-
200 g cukor
-
0.5 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
A krémhez
-
5 db tojás
-
225 g cukor
-
750 g sovány túró
-
250 g mascarpone
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A tetejére
-
100 g tortabevonó
-
100 g habtejszín
-
25 g vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A morzsa alaphoz
- Egy 26 cm átmérőjű és kb. 8 cm magas tortaformát kivajazunk.
- A vajat (200 g) lassú tűzön felolvasztjuk.
- A lisztet összekeverjük 200 g cukorral, sütőporral, csipet sóval és egy tojással.
- A folyékony vajat lassan hozzácsorgatjuk és morzsásra összedolgozzuk a mixer dagasztó villájával. A morzsának a felét hűtőbe tesszük. A többit a kivajazott tortaforma aljára eloszlatjuk és jól lenyomkodjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük.
- Kivesszük és kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
- A sütőt 175 fokra állítjuk.
- A cseresznyét leszűrjük, szárazra töröljük.
- Az 5 tojást a megmaradt 225 g cukorral habosra verjük (kb. 4 perc a kézi mixerrel). A túrót, mascarponét és a pudingot hozzákeverjük.
- A masszát az elősütött morzsaalapra simítjuk. A cseresznyéket rárakjuk a masszára. A megmaradt morzsával megszórjuk.
- Kb. 75 percig sütjük, ha szükséges, 45 perc elteltével pergamenpapírral lefedjük. A formában hagyjuk kihűlni.
- A bevonót durvára vágjuk. A tejszínt egy kis edényben felfőzzük, majd tűzrről levesszük. A bevonót és a zsiradékot állandóan kavarva feloldjuk a forró tejszínben.
- Majd a süteményre öntjük. Legalább 1 órára hűvösre rakjuk, majd megszórjuk kakaóval.
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23354
- Feltöltés dátuma: 2009. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Finom túrótorta.