r
Nosalty Logó

Téli gyümölcsrizs kehelyben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Téli gyümölcsrizs kehelyben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gyümölcsrizs kehelyhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gyümölcsrizs kehelyhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Összesen 2967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gyümölcsrizs kehelyhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsrizs kehelyhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A gyümölcsrizs kehelyhez

  1. A tejet feltesszük melegedni.
  2. A rizst alaposan megmossuk, majd a melegedő tejbe öntjük egy csipet sóval ízesítjük, és nagy lángon sűrűn kevergetve főzzük addig, míg fel nem forr.
  3. Ha felforrt, takarékra tesszük, félig lefedjük, gyakori ellenőrzés és keverés mellett puhára főzzük a rizst.
  4. Amint a rizs megfőtt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük. Lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. A kelyhek vagy poharak aljába kanalazunk a fűszeres tejberizsből, elegyengetjük, majd erre jön a málnás-meggydzem. A dzsemre egy újabb réteg tejberizst rétegezünk, amire a gyümölcsök jönnek.
  6. Az őszibarackot kockákra vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk, majd szépen elrendezzük a kelyhekben. A gyümölcsréteg közepére mazsolát, diót és reszelt csokoládét teszünk, majd jöhet az utolsó réteg tejberizs.
  7. Díszítésnek reszelt narancshéjat, narancshéjból kivágott szív formát és citromfűhajtást használtam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 41300
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép és finom édességet szerettem volna készíteni a vasárnapi ebédhez. Tejberizst is régen ettünk már, így jött az ötlet, hogy legyen gyümölcsrizs. Persze ennek a desszertnek is rengeteg variációja van. Én ezt a tejberizsreceptet használom (narancshéj és fahéj nélkül), mert gyerekkorom óta így készítjük. A narancshéjtól és a fahéjtól finom, fűszeres lesz. Mivel nincs benne sok cukor nem nyomja el a gyümölcsök ízét. Aki édesebben szereti, tegyen még hozzá bátran. A dzsem és a befőttek házi készítésűek. Nyáron persze friss gyümölcsökkel az igazi, mint minden rendes gyümölcsrizs. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A gyümölcsrizs kehelyhez

A rétegezéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...