Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
19 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g pálinka3 kcal
-
60g cseresznyebefőtt43 kcal
-
14 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
58g habtejszín170 kcal
-
4g tortabevonó23 kcal
-
1g vaj8 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g vaníliás cukor232 kcal
-
200g törökmogyoró1258 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g pálinka37 kcal
-
720g cseresznyebefőtt518 kcal
-
171 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
-
700g habtejszín2044 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
7928
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
3.7g étcsokoládé20 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
3.7g cukor15 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.2g vaníliás cukor9 kcal
-
7.5g törökmogyoró47 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g pálinka1 kcal
-
27g cseresznyebefőtt19 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
-
11.2g mascarpone45 kcal
-
26.2g habtejszín77 kcal
-
1.9g tortabevonó10 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
296
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 619.5 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 208 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4610.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1151 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 1972 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 28 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.9 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 637.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3050 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 320 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 708 mg
-
Retinol - A vitamin: 2993 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 685 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
7928
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
100 g cukor
-
4 ek cukor
-
6 csomag vaníliás cukor
-
1 tk sütőpor
-
só ízlés szerint
-
720 g cseresznyebefőtt
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
300 g mascarpone
-
700 ml habtejszín
-
50 g tortabevonó
Elkészítés
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
- A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.
- A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk
- Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.
- A mascarponét 4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.
- A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 107849
- Feltöltés dátuma: 2009. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.