r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Feketeerdő-torta 2. (mascarponés)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    619.5 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.9 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2993 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 7928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. A csokoládét lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat 100 g cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. A csokoládét összevegyítjük a mogyoróval és a sütőporral, és az egészet a krémhez keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojásfehérjének 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, a maradékot pedig, 2 adagban óvatosan a tésztához kavarjuk. A kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A lapot vízszintesen elfelezzük. Cseresznyepálinkával megöntözzük.
  5. A cseresznyéket leszűrjük, a levét egy edényben felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 10 ek. vízzel. A cseresznye levét felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, és egyet rottyantunk rajta. A cseresznyéket néhány darab kivételével hozzákeverjük. Kb. 10 percig hűlni hagyjuk
  6. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk. A tortakarikát levesszük róla.
  7. A mascarponét 4 ek. folyékony tejszínnel, 4 ek. cukorral és 4 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémnek a 2/3-át rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot.
  8. A tortát a megmaradt krémmel bevonjuk: a tortabevonót felolvasztjuk, a tortát a tortabevonóval, a megmaradt cseresznyékkel díszítjük. Legalább 1 órát hűvösön pihentetjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 107849
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom torta. Friss mentalevelekkel is díszíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...