Szilvabefőtt
Leírás
A szilva ovális vagy kerek formájú csonthéjas gyümölcs, hazánk legelterjedtebb gyümölcse, amelyet számos különböző módon felhasználhatunk, készülhet belőle például szilvabefőtt. A befőzés célja, hogy a gyümölcsöt fagyasztás nélkül, hosszabb ideig tartósítani tudjuk. A szilvabefőttet készíthetjük egész, magvas szilvából, vagy félbevágott, kimagozott szilvából is. Fontos, hogy a gyümölcsöt frissen vásároljuk meg, és mihamarabb használjuk fel. A befőtt elkészítéséhez csak egészséges szemeket használjunk és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, de ne túl sokáig, mert elveszítheti aromáját. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A szilvabefőtt készíthető nyers szilvából, de egyesek egy-két percig főzik a gyümölcsöt, mielőtt üvegbe kerül. Amennyiben nyersen rakjuk el, az üvegbe rakott szilvákra meleg cukorszirupot öntünk. A szilvabefőtt alapfűszerei a szegfűszeg és a fahéj, de ízesíthetjük csillagánizzsal és kardamonnal is. Az elkészült szilvabefőttet röviden dunsztoljuk, majd miután kihűlt, mehet is a kamrába.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Szilvabefőtt
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
17 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok