r
Nosalty Logó

Vaníliás-szilvás pite mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Vaníliás-szilvás pite mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat még hideg állapotban a liszttel összemorzsoljuk, hozzáütjük a tojást, majd mehet bele a só, a cukor, és összegyúrjuk. (Adott esetben szükség lehet még egy evőkanál vízre, én nem tettem bele.)
  2. A tésztát nyújtódeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy pite tortaformába rakjuk. Ennek az aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tészta szélét húzzuk fel a forma oldalára, és vágjuk el egy magasságban úgy, hogy ezt a maradék tésztát később rá tudjuk morzsolni a süti tetejére. Tegyük a tésztát (és a maradékot is) a hűtőbe 20 percre.
  3. A szilvabefőttet aprítsuk fel és levével együtt forraljuk fel. Adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot, vaníliás cukrot, az aromát, és főzzük össze. Én botmixerrel picit összetörtem, de csak 1-2 mp-re, hogy darabos maradjon.
  4. A vaníliapudingot oldjuk fel 1 dl hideg vízben, és öntsük a felforralt szilvához, és addig kevergessük a tűzön, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A hűtőből kivett tésztát villával megszurkáljuk több helyen, majd ráöntjük a szilvás pudingos tölteléket, majd apró darabokban a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. 180 fokos sütőben, légkeveréssel 40 perc alatt készre sütjük. A tortát teljesen lehűtjük hűtőben, különben szeleteléskor kifolyhat a szilva.
  6. Szeletelt mandulát pirítunk zsiradék nélkül, és a torta tetejére szórjuk, tálalás előtt pedig porcukrot szitálunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3956
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-szilvás pite mandulával
NdeeDeville 22 recept

Szilvabefőttből szerettem volna süteményt sütni, de mivel egyik sem teljesen olyan volt, ahogy elképzeltem, így kicsit kreatívkodtam. Az eredmény nagyon jó lett.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...