Kacsamáj

Leírás

A hízott kacsamáj ( vagy foie gras/ zsírmáj) a luxusalapanyagok egyike. A kacsákat azért hizlalják, hogy májuk az eredeti méretük akár hatszorosára növekedjen. Állatvédelmi okokból (az állatvédők állatkínzásnak tekintik a kacsák hizlalását) sok országban betiltották a kacsák kukoricával való tömését. Franciaország után hazánk a második legnagyobb hízott kacsamáj előállító. A foie gras nagyon sok zsírt tartalmaz (45g/ 100g). Készíthetünk belőle terrint, de megsüthetjük a kacsamáj szeleteket serpenyőben is.

Kacsamáj
136
Kalória
18.7g
Fehérje
3.5g
Szénhidrát
4.6g
Zsír
71.8g
Víz
515g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Kacsamáj

fehérjetartalom

18.74 g

zsírtartalom

515002.78 g

szénhidráttartalom

3.53 g

víztartalom

71.78 g

gramm kacsamáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.76 g

Retinol

11984 µg

A vitamin

11984 µg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.74 g

Zsír

telített zsírsav

1.44 g

egyszeresen telített zsírsav

0.71 g

többszörösen telített zsírsav

0.63 g

koleszterin

515 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Cink

3.07 mg

Réz

5.962 mg

Mangán

0.258 mg

Szelén

67 µg

szénhidrát

víz

71.78 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.562 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.892 mg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.184 mg

Folát

738 µg

Retinol

11984 µg

B12 vitamin

54 µg

A vitamin

11984 µg

C vitamin

4.5 mg

B6 vitamin

0.76 g

50 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...