Ünnepi kacsamáj pirítóson és párolt almán tálalva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A májhoz
És a többi
Összesen
309
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A májhoz
És a többi
Összesen
1547
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A májhoz
És a többi
Összesen
139
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 149.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 777 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 12022 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
309
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.9 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 2635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5660.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 160 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 2843 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 747.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60270 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3887 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 60108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1926 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
1547
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5425 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A májhoz
- A májat áztathatjuk éjszakára tejbe, de ha frissen vesszük erre nincs szükség. Vágjuk ketté a két lebenyt, az ereket húzzuk ki, epét távolítsuk el, ha kell. öblítsük le a májat és papírtörlővel finoman szárítsuk le.
- Egy nagyobb serpenyőben vajon, kis mézzel pároljunk pár percig annyi pink belsejű almából vágott almakarikát, ahány májas tapaszt készítünk. Ezek mehetnek a tányérokra.
- Ugyan ebben a serpenyőben pirítsuk meg vajon-olívaolajon és mézen a felezett salottákat, majd tegyük a tányérokra őket.
- A serpenyőben egy kanál vajat kis olívaolajjal hevítsünk fel. Erre dobjuk fűszerezés nélkül a májat, és mindkét oldalán pár perc alatt pirítsuk meg. A lényeg hogy képződjön egy kis pörsanyag rajta, ettől lesz majd csoda íze.
- Sütés után tegyük tálra rövidet pihenni, ekkor a maradék hemoglobinos (pirosas) lé is eltávozik.
És a többi
- A zsemléből kerek kiszúróval készítsünk kerek kanapékat a májnak. Ezeket egyből a máj után tehetjük a serpenyőbe, szedjük fel velük az összes lesült ízt belőle, és közben pirítsuk át mindkét oldalon a korongokat.
- Sütés után tegyük rájuk a májakat, aztán együtt mehetnek az almára, ízlés szerint szórjuk meg nagyszemű sóval/maldon sóval, borssal avagy rózsaborssal, frissen vágott snidlinggel az egészet, és tálaljunk azonnal. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 87
- 7 napos nézettség: 625
- Össznézettség: 9676
- Feltöltés dátuma: 2022. december 02.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi előételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Pecsenye kacsamáj - ez lesz idén a legjobb választás! Ha nincs is olyan gyönyörű krémszíne, mint a hízott kacsamájnak, de kárpótlásként harmad-negyed áron kaphatjuk meg a hentesnél. Ízében nem olyan vad mint a pulyka máj, kinézetében pedig sokkal csinosabb, mint a csirkemáj. Állaga tökéletes sütéshez, pár perc alatt kész, és egy pirítóson tálalva nagyszerű előételként szolgálhat az ünnepi menüben. Libamájat megszégyenítő ízével elvarázsolja majd a családot!