r
Nosalty Logó

Libazsírban konfitált kacsamáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Miss Lemon
Libazsírban konfitált kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 3388 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59920 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3690 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3388 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 90 fokra.
  2. Egy fémnyelű, sütőbe is tehető lábosban megolvasztjuk a zsírt, épp csak annyira, hogy folyós legyen.
  3. A májakat átnézzük, ha szükséges, levágjuk róluk a felesleges részeket. Szépen a zsírba pakoljuk őket úgy, hogy lehetőleg ne lógjanak ki belőle.
  4. Betesszük a sütőbe, és jó másfél órát békén hagyjuk. Figyeljük, hogy sülés közben se ficcenjen ki a máj a zsírból, mert úgy kiszárad.
  5. A máj sülését hústűvel ellenőrizhetjük. Ha már nem folyik belőle semmi, krémesnek tűnik az állaga és semmi ellenállást nem mutat a tűvel szemben, akkor valószínűleg elkészült.
  6. A fokhagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a májhoz adjuk, még 10 percig együtt sütjük. Ennyi épp elég, hogy a hagyma megpuhuljon, de ne keserítse meg a zsírt.
  7. Ha a zsír alján barnás üledék lenne, akkor még folyósan szűrjük le, egy tálban öntsük rá a májra és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 55506
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Ajánló

Ropogós kenyérre kenjük a zsírt, szedünk rá fokhagymát és szelünk rá májat..hajjaj. Hűtőben tárolva úgy, hogy a máj a zsírból továbbra sem lóg ki, 3-4 napig is eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A szegény ember libamája. A zsírban főzött kacsamáj, legyen az bármilyen zsír is, fantasztikus találmány. A libazsírral viszont biztosan verhetetlen páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...