Libazsírban konfitált kacsamáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 41% Zsír
Összesen
564
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 41% Zsír
Összesen
3388
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9987 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 9987 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
564
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 322.6 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2776 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 336 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 153 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 701 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 362.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59920 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3690 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 59920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
3388
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 7434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
420
kcal
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 90 fokra.
- Egy fémnyelű, sütőbe is tehető lábosban megolvasztjuk a zsírt, épp csak annyira, hogy folyós legyen.
- A májakat átnézzük, ha szükséges, levágjuk róluk a felesleges részeket. Szépen a zsírba pakoljuk őket úgy, hogy lehetőleg ne lógjanak ki belőle.
- Betesszük a sütőbe, és jó másfél órát békén hagyjuk. Figyeljük, hogy sülés közben se ficcenjen ki a máj a zsírból, mert úgy kiszárad.
- A máj sülését hústűvel ellenőrizhetjük. Ha már nem folyik belőle semmi, krémesnek tűnik az állaga és semmi ellenállást nem mutat a tűvel szemben, akkor valószínűleg elkészült.
- A fokhagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a májhoz adjuk, még 10 percig együtt sütjük. Ennyi épp elég, hogy a hagyma megpuhuljon, de ne keserítse meg a zsírt.
- Ha a zsír alján barnás üledék lenne, akkor még folyósan szűrjük le, egy tálban öntsük rá a májra és hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 174
- Össznézettség: 55796
- Feltöltés dátuma: 2015. január 25.
Ajánló
Ropogós kenyérre kenjük a zsírt, szedünk rá fokhagymát és szelünk rá májat..hajjaj. Hűtőben tárolva úgy, hogy a máj a zsírból továbbra sem lóg ki, 3-4 napig is eltartható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A szegény ember libamája. A zsírban főzött kacsamáj, legyen az bármilyen zsír is, fantasztikus találmány. A libazsírral viszont biztosan verhetetlen páros.