r
Nosalty Logó

Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1135
Kalória
108.1g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
64.2g
Zsír
467.2g
Víz
2.6kg
Koleszterin
993.5mg
Rost
2.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2271 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59970 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    271 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3720 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    5289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7584.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    711 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    309 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    2922 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    934.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119939 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    541 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7439 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 2271 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamájat ízlés szerint daraboljuk fel. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a zsírt, és a császárszalonnát, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát, majd néha megkeverve, pároljuk üvegesre.
  4. Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, alaposan forgassuk, keverjük össze, ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve, főzzük kb. 10 perc alatt készre. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána, és figyeljünk, nehogy a máj túlfőjön).
  5. A kacsamájhoz ízlés szerint készítsünk köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a tarhonya, a bulgur, rizs.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!