r
Nosalty Logó

Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Szalonnás-póréhagymás pecsenye kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2271 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59970 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    271 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3720 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    5289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7584.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    711 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    309 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    2922 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119939 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    541 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7439 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 2271 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamájat ízlés szerint daraboljuk fel. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a zsírt, és a császárszalonnát, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát, majd néha megkeverve, pároljuk üvegesre.
  4. Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, alaposan forgassuk, keverjük össze, ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve, főzzük kb. 10 perc alatt készre. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána, és figyeljünk, nehogy a máj túlfőjön).
  5. A kacsamájhoz ízlés szerint készítsünk köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a tarhonya, a bulgur, rizs.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 865
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...