adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
200
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2395
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 861 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 14003 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
200
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.6 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 7297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7952.6 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 939 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 428 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 3841 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 84 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168036 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 756 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10335 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 168033 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2395
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10841 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 10841 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű májat a hártyáktól megtisztítjuk, majd vízszintesen kb. 1,5-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Az így jól látszó idegeket és ereket egy vékony, éles eszköz segítségével eltávolítjuk. (Idegtépő, szöszmötölős munka, de szükséges.)
- Terrin edénybe helyezünk egy réteg májat, sózzuk és borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd meglocsoljuk sherryvel és konyakkal. Következik a második réteg, s ugyanígy járunk el, míg a májszeletek el nem fogynak. Fóliával lefedjük, majd öt és fél órán át hűtőben tartjuk.
- A sütőt 160 ºC-ra előmelegítjük (légkeverésen), a terrin edényt egy magasabb falú tepsire helyezzük, melybe annyi vizet töltünk, hogy pont a cserépedény feléig érjen. 20 percre a sütőbe tesszük. Utána, házilag gyártott, az edény tetejére éppen passzoló méretű, fóliába csomagolt műanyag, vagy falapot teszünk, erre pedig súlyokat helyezünk. (Részünkről két 150 grammos konzervvel préseltük a májat.)
- Így hagyjuk kihűlni, majd a súlyokat levéve, legalább egy napig hűtőben tartjuk. Utána fogyaszthatjuk. (Készült, egy-két helyen eltérve, a Szakácsok könyve útmutatásai alapján.)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 319
- Össznézettség: 91301
- Feltöltés dátuma: 2007. december 20.
Ajánló
@{briós:briós}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Walter
17 recept
Imádom a májat. Bármilyen formában. Ha májról van szó, kizárt, hogy ne én készítsem. A feleségem örömmel vette segítségem, a barátoknak tartott, 10 fős karácsonyi vacsorára készülve. Hideg előételként tálaltuk, langyos, házi készítésű briós kíséretében.