r
Nosalty Logó

Kacsamáj terrin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walter
Kacsamáj terrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14003 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    7297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7952.6 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    939 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    428 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    3841 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    84 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168036 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    756 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10335 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168033 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2395 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű májat a hártyáktól megtisztítjuk, majd vízszintesen kb. 1,5-2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Az így jól látszó idegeket és ereket egy vékony, éles eszköz segítségével eltávolítjuk. (Idegtépő, szöszmötölős munka, de szükséges.)
  2. Terrin edénybe helyezünk egy réteg májat, sózzuk és borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd meglocsoljuk sherryvel és konyakkal. Következik a második réteg, s ugyanígy járunk el, míg a májszeletek el nem fogynak. Fóliával lefedjük, majd öt és fél órán át hűtőben tartjuk.
  3. A sütőt 160 ºC-ra előmelegítjük (légkeverésen), a terrin edényt egy magasabb falú tepsire helyezzük, melybe annyi vizet töltünk, hogy pont a cserépedény feléig érjen. 20 percre a sütőbe tesszük. Utána, házilag gyártott, az edény tetejére éppen passzoló méretű, fóliába csomagolt műanyag, vagy falapot teszünk, erre pedig súlyokat helyezünk. (Részünkről két 150 grammos konzervvel préseltük a májat.)
  4. Így hagyjuk kihűlni, majd a súlyokat levéve, legalább egy napig hűtőben tartjuk. Utána fogyaszthatjuk. (Készült, egy-két helyen eltérve, a Szakácsok könyve útmutatásai alapján.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 319
  • Össznézettség: 91301
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 20.

Ajánló

@{briós:briós}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a májat. Bármilyen formában. Ha májról van szó, kizárt, hogy ne én készítsem. A feleségem örömmel vette segítségem, a barátoknak tartott, 10 fős karácsonyi vacsorára készülve. Hideg előételként tálaltuk, langyos, házi készítésű briós kíséretében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...