Almás rántott kacsamáj
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
557
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1671
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1521 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 201.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1291 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 20025 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
557
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 2935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4562.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 424 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 161 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1829 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 605.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60080 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 271 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3874 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 60075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1671
kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5949 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 5948 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az almás kacsamájhoz
- A kacsamájat középen -ahol vastagabb- bemetsszük, megszórjuk majorannával, beletöltünk egy megtisztított almaszeletet, összetűzzük fogvájóval.
- Kívülről enyhén sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg, bepanírozzuk.
- 170 C-os olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőre szedjük leitatni.
- Köretnek rozmaringos krumplipürét tálaltam, és hozzá szilva chutneyt.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 9346
- Feltöltés dátuma: 2012. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ízkavalkád volt ez az ebéd. Nagyon szerettük.