Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
75g kacsamáj102 kcal
-
50g libaháj450 kcal
-
8g só0 kcal
-
3g fehér bors7 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
75g narancs26 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g cointreau58 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
8g zselatin25 kcal
Összesen
891
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
300g kacsamáj408 kcal
-
200g libaháj1800 kcal
-
30g só0 kcal
-
10g fehér bors30 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
300g narancs103 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g cointreau231 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
30g zselatin101 kcal
Összesen
3559
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
18.5g kacsamáj25 kcal
-
12.3g libaháj111 kcal
-
1.9g só0 kcal
-
0.6g fehér bors2 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
18.5g narancs6 kcal
-
6.2g narancslé3 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
6.2g cointreau14 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
1.9g zselatin6 kcal
Összesen
218
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3588 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 3056 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 194.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9096 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
891
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.1 g
Zsír
-
Összesen 270.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14352.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 94 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1078 mg
-
Nátrium 12226 mg
-
Réz 18 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 777.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36424 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 162 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2348 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 36383 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 402 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
3559
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2246 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg kacsamáj
-
20 dkg libaháj
-
3 dkg só
-
1 dkg fehér bors
-
15 dkg vöröshagyma
-
30 dkg narancs
-
5 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
1 dl cointreau
-
1 dl főzőtejszín
-
3 dkg zselatin
Elkészítés
- A libahájat feldaraboljuk kisebb részekre, kiolvasztjuk egy lábosban.
- A kacsamájat a kiolvasztott zsiradékban, tisztított vöröshagymával, megsütjük sütőben.
- Kihűtjük a májat a zsiradékban.
- Besamel mártást készítünk a vaj, a liszt és a tej felhasználásával.
- Háztartási cutter gépbe (pürésítő) belehelyezzük a sült májat, hagymát, fűszereket, és pürésítjük.
- Hozzákeverjük a besamel mártást, a tejszínt és a Cointreau-t.
- A narancsokat szeleteljük 1/2 cm vastagra, és teflon serpenyőben natur megpirítjuk.
- A narancslevet és egy kevés Cointreau-t megmelegítünk, és zselatinnal elkeverjük.
- Csatos üvegbe belerakjuk a pástétomot, a tetejére rakjuk a narancsszeletet, és leöntjük a narancsaszpikkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 11547
- Feltöltés dátuma: 2010. december 25.
Ajánló
Különleges alkalmakra, ünnepekre kiváló fogás, mint előétel, egy kis pirítóssal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Pár éve karácsonyra készítettük el, hogy legyen valami különlegesség is. Több variációt is alkottunk, mint például a tokaji zselés mazsolásat vagy a szarvasgombás pástétomot.