r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9096 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14352.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    12226 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    162 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2348 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36383 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libahájat feldaraboljuk kisebb részekre, kiolvasztjuk egy lábosban.
  2. A kacsamájat a kiolvasztott zsiradékban, tisztított vöröshagymával, megsütjük sütőben.
  3. Kihűtjük a májat a zsiradékban.
  4. Besamel mártást készítünk a vaj, a liszt és a tej felhasználásával.
  5. Háztartási cutter gépbe (pürésítő) belehelyezzük a sült májat, hagymát, fűszereket, és pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a besamel mártást, a tejszínt és a Cointreau-t.
  7. A narancsokat szeleteljük 1/2 cm vastagra, és teflon serpenyőben natur megpirítjuk.
  8. A narancslevet és egy kevés Cointreau-t megmelegítünk, és zselatinnal elkeverjük.
  9. Csatos üvegbe belerakjuk a pástétomot, a tetejére rakjuk a narancsszeletet, és leöntjük a narancsaszpikkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11463
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Különleges alkalmakra, ünnepekre kiváló fogás, mint előétel, egy kis pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
Friedrich Antal 76 recept

Pár éve karácsonyra készítettük el, hogy legyen valami különlegesség is. Több variációt is alkottunk, mint például a tokaji zselés mazsolásat vagy a szarvasgombás pástétomot.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...