Icus féle májpástétom
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
100g kacsamáj136 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6g libazsír54 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
30g víz0 kcal
Összesen
514
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
1000g kacsamáj1360 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
60g libazsír540 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
5133
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
45.5g kacsamáj62 kcal
-
22.8g bacon89 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.7g libazsír25 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
13.7g víz0 kcal
Összesen
233
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 140.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11990 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 741 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11990 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
514
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 270.8 g
Zsír
-
Összesen 419.7 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 180 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 5540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10486 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 773 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 308 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 3587 mg
-
Nátrium 5178 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1404.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119895 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 543 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7410 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 119895 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
5133
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5456 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
4 ek libazsír
-
2 ek balzsamecet
-
3 dl víz
Elkészítés
- A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani, de süljön át rendesen).
- Közben elkészítjük a zselatint (3 dl vízben feloldjuk). A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt (ha szeretnénk kicsit pikánsabbá tenni, ilyenkor tehetünk hozzá 2-3 füstölt kockát).
- Egy jénai tálat kibélelünk szalonna szeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával.
- A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 °C fokon (kb. 40-50 perc) megsütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Ha kész kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8979
- Feltöltés dátuma: 2014. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takcsi
2 recept
Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert a CBA-ban akciós volt a hízott kacsamáj. No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze. :)