r
Nosalty Logó

Icus féle májpástétom

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takcsi
Icus féle májpástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    741 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.8 g

Zsír

  • Összesen
    419.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    5540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10486 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    773 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    308 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    3587 mg
  • Nátrium
    5178 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119895 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    543 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7410 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 5133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani, de süljön át rendesen).
  2. Közben elkészítjük a zselatint (3 dl vízben feloldjuk). A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt (ha szeretnénk kicsit pikánsabbá tenni, ilyenkor tehetünk hozzá 2-3 füstölt kockát).
  3. Egy jénai tálat kibélelünk szalonna szeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával.
  4. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 °C fokon (kb. 40-50 perc) megsütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Ha kész kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8979
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takcsi 2 recept

Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert a CBA-ban akciós volt a hízott kacsamáj. No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...