r
Nosalty Logó

Fokhagymás sült kacsamáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás sült kacsamáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3902 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29960 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1845 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 976 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    5150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    671 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2698 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119840 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7380 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3902 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamájat jól átmossuk, a túl nagy darabokat elvágjuk, majd tejbe áztatjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Letakarva hűtőszekrényben legalább 1 órát állni hagyjuk, de ha tehetjük, már az elkészítést megelőző este végezzük el ezt a lépést.
  2. Egy fedeles serpenyőben olajat forrósítunk. A kacsamájakat papírtörlőre szedjük, vagy lecsepegtetjük a tejtől, majd az olajba tesszük, és kislángon, lefedve nagyjából 30 percig sütjük.
  3. Ezután a májakat átfordítjuk, és fedő nélkül néhány perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  4. Csak akkor sózzuk, miután az olajból papírtörlőre szedtük. Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával - vagy savanyú káposztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 90544
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Bármilyen burgonyás köret jól illik hozzá, én most hagymás tört burgonyával tálaltam. Savanyúságként párolt káposztát, párolt lilakáposztát, vagy savanyú káposztát adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most, hogy bejött a hűvös idő, nagyon megkívántam egy jó kis kacsasültet. A bevásárló körutam során azonban kihagyhatatlanul szép kacsamájra bukkantam az egyik kedvenc boltocskámban, így azonnal erre esett a választásom.   Kacsacombokat is vettem, de azokat majd legközelebb készítem el. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...