Fokhagymás sült kacsamáj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
250g kacsamáj340 kcal
-
125g tej70 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
976
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
1000g kacsamáj1360 kcal
-
500g tej280 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3902
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
56.8g kacsamáj77 kcal
-
28.4g tej16 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.5g napraforgó olaj128 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
221
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1587.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29960 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 135 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1845 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 29960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
976
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.7 g
Zsír
-
Összesen 311.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 5150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6349.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 671 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 305 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 2698 mg
-
Nátrium 1651 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 721 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119840 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 540 micro
-
E vitamin: 105 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7380 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 119840 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
3902
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6805 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 6805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
1 kg kacsamáj
-
5 dl tej
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kacsamájat jól átmossuk, a túl nagy darabokat elvágjuk, majd tejbe áztatjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Letakarva hűtőszekrényben legalább 1 órát állni hagyjuk, de ha tehetjük, már az elkészítést megelőző este végezzük el ezt a lépést.
- Egy fedeles serpenyőben olajat forrósítunk. A kacsamájakat papírtörlőre szedjük, vagy lecsepegtetjük a tejtől, majd az olajba tesszük, és kislángon, lefedve nagyjából 30 percig sütjük.
- Ezután a májakat átfordítjuk, és fedő nélkül néhány perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
- Csak akkor sózzuk, miután az olajból papírtörlőre szedtük. Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával - vagy savanyú káposztával tálaljuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 90673
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Ajánló
Bármilyen burgonyás köret jól illik hozzá, én most hagymás tört burgonyával tálaltam. Savanyúságként párolt káposztát, párolt lilakáposztát, vagy savanyú káposztát adhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Most, hogy bejött a hűvös idő, nagyon megkívántam egy jó kis kacsasültet. A bevásárló körutam során azonban kihagyhatatlanul szép kacsamájra bukkantam az egyik kedvenc boltocskámban, így azonnal erre esett a választásom. Kacsacombokat is vettem, de azokat majd legközelebb készítem el.