r
Nosalty Logó

Tésztában sült sertésszűz vargányaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tésztában sült sertésszűz vargányaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztában sült sertésszűzhez

A raguhoz

A diós kéksajt-mártáshoz

Összesen 1101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztában sült sertésszűzhez

A raguhoz

A diós kéksajt-mártáshoz

Összesen 4405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztában sült sertésszűzhez

A raguhoz

A diós kéksajt-mártáshoz

Összesen 208 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8830.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    3984 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24524 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    112 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1710 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 4405 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztában sült sertésszűzhez

A raguhoz

A diós kéksajt-mártáshoz

Elkészítés

A tésztában sült sertésszűzhez

  1. A szárnyasmájat kevés zsíron megsütjük, hűtjük, majd a sütéshez használt zsiradékkal együtt robotgéppel pépesítjük. Sóval, kevés őrölt borssal ízesítjük.
  2. A sertésszüzet félbevágjuk (így könnyebb vele dolgozni) sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon minden oldalát, oldalanként kb. 2 percig elősütjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy előre kinyújtott tésztát vásárolunk), és egy akkora darabot vágunk belőle, hogy a sertésszüzet bele lehessen csomagolni, de ne legyen túl nagy.
  4. Pármai sonkával beterítjük, és vékonyan megkenjük a májpéppel. A szélére helyezzük a szüzet, és becsomagoljuk/feltekerjük. Illesztéssel lefelé tepsire helyezzük, megkenjük tojássárgával, és hűtőbe tesszük egy negyed órára. Ismét megkenjük tojássárgával, majd forró sütőben kb. 10, maximum 15 percig sütjük, míg a tészta szép színt kap.
  5. A vargányaraguhoz a felhevített vajon a vargányát addig pirítjuk, míg pörzsanyagok képződnek rajta (ezáltal jön ki ugyanis a vargánya jellegzetes, diószerű íze), majd kevés friss kakukkfüvet morzsolunk rá, és felöntjük a borral, amit nagy lángon kiforralunk.
  6. A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna, külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel gorombára vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, belemorzsoljuk a kéksajtot, és beforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26187
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, finom. Mit finom, mennyei! Vendégváráshoz - akár karácsonyra is - ideális. Az elősütött, tésztába csomagolt hús a hűtőben elvan magának, s csak akkor kell készre sütni, ha megjött a vendégsereg. A vargányaragu is egész jól tűri a melegítést (természetesen a mikró közelébe se menjünk!), csakúgy, mint a diómártás. Ha besűrűsödik, pici víz, illetve tej hozzáadásával felmelegítve "magához tér." Plusz javaslatom, hogy előre kinyújtott, kész leveles tésztából készítsük, így ezzel is időt takarítunk meg.   Mindenesetre, akárhogy is számolom, egy óra alatt készen van, mindenestül.

Hozzávalók

A tésztában sült sertésszűzhez

A raguhoz

A diós kéksajt-mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...