Tésztában sült sertésszűz vargányaraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztában sült sertésszűzhez
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
50g kacsamáj68 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
25g serrano sonka34 kcal
A raguhoz
-
7g vaj50 kcal
-
100g vargánya gomba21 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
A diós kéksajt-mártáshoz
-
4g vaj25 kcal
-
38g dió245 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g kéksajt26 kcal
Összesen
1101
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztában sült sertésszűzhez
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
200g kacsamáj272 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
100g serrano sonka136 kcal
A raguhoz
-
28g vaj201 kcal
-
400g vargánya gomba85 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g só0 kcal
A diós kéksajt-mártáshoz
-
14g vaj100 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g kéksajt106 kcal
Összesen
4405
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztában sült sertésszűzhez
-
28.4g sertés szűzpecsenye31 kcal
-
9.5g kacsamáj13 kcal
-
2.8g sertészsír26 kcal
-
13g leveles tészta48 kcal
-
4.7g serrano sonka6 kcal
A raguhoz
-
1.3g vaj10 kcal
-
18.9g vargánya gomba4 kcal
-
2.4g fehérbor2 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós kéksajt-mártáshoz
-
0.7g vaj5 kcal
-
7.1g dió46 kcal
-
9.5g főzőtejszín12 kcal
-
1.4g kéksajt5 kcal
Összesen
208
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2207.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 298.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6131 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 6124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1101
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.9 g
Zsír
-
Összesen 315.5 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8830.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 3204 mg
-
Nátrium 3984 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1192.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24524 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 112 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1710 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 24497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
4405
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztában sült sertésszűzhez
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
20 dkg kacsamáj
-
4 ek sertészsír
-
1 csomag leveles tészta
A raguhoz
-
2 ek vaj
-
40 dkg vargánya gomba
-
2 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
A diós kéksajt-mártáshoz
-
1 ek vaj
-
15 dkg dió
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A tésztában sült sertésszűzhez
- A szárnyasmájat kevés zsíron megsütjük, hűtjük, majd a sütéshez használt zsiradékkal együtt robotgéppel pépesítjük. Sóval, kevés őrölt borssal ízesítjük.
- A sertésszüzet félbevágjuk (így könnyebb vele dolgozni) sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon minden oldalát, oldalanként kb. 2 percig elősütjük. Hűlni hagyjuk.
- A leveles tésztát kinyújtjuk (vagy előre kinyújtott tésztát vásárolunk), és egy akkora darabot vágunk belőle, hogy a sertésszüzet bele lehessen csomagolni, de ne legyen túl nagy.
- Pármai sonkával beterítjük, és vékonyan megkenjük a májpéppel. A szélére helyezzük a szüzet, és becsomagoljuk/feltekerjük. Illesztéssel lefelé tepsire helyezzük, megkenjük tojássárgával, és hűtőbe tesszük egy negyed órára. Ismét megkenjük tojássárgával, majd forró sütőben kb. 10, maximum 15 percig sütjük, míg a tészta szép színt kap.
- A vargányaraguhoz a felhevített vajon a vargányát addig pirítjuk, míg pörzsanyagok képződnek rajta (ezáltal jön ki ugyanis a vargánya jellegzetes, diószerű íze), majd kevés friss kakukkfüvet morzsolunk rá, és felöntjük a borral, amit nagy lángon kiforralunk.
- A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna, külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel gorombára vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, belemorzsoljuk a kéksajtot, és beforraljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 26239
- Feltöltés dátuma: 2011. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű, gyors, finom. Mit finom, mennyei! Vendégváráshoz - akár karácsonyra is - ideális. Az elősütött, tésztába csomagolt hús a hűtőben elvan magának, s csak akkor kell készre sütni, ha megjött a vendégsereg. A vargányaragu is egész jól tűri a melegítést (természetesen a mikró közelébe se menjünk!), csakúgy, mint a diómártás. Ha besűrűsödik, pici víz, illetve tej hozzáadásával felmelegítve "magához tér." Plusz javaslatom, hogy előre kinyújtott, kész leveles tésztából készítsük, így ezzel is időt takarítunk meg. Mindenesetre, akárhogy is számolom, egy óra alatt készen van, mindenestül.