Zsírjában sült kacsamáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g kacsa testháj0 kcal
-
150g kacsamáj204 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
Összesen
212
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g kacsa testháj0 kcal
-
600g kacsamáj816 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
Összesen
847
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.2g kacsa testháj0 kcal
-
34.9g kacsamáj47 kcal
-
5.8g alaplé0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
48
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17976 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1107 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 17976 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
212
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 3090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3688.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 404 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 183 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 36 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 440.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71904 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 324 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4428 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 71904 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
847
kcal
- 18% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 4185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
1 kg kacsa testháj
-
60 dkg kacsamáj
-
6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A májat jeges vízbe beáztatjuk.
- A hájat lassú tűzön kisütjük.
- A májat letörölgetjük, lábasba tesszük és ráöntjük a kisült forró zsírt. Hozzáadjuk az 1 dl húslevest és a fokhagymát.
- Fedő alatt 25 perc alatt sütjük.
- A májat üvegtálba kiszedjük, a fokhagymát kidobjuk belőle és a zsírt fedő nélkül addig sütjük, míg szép tiszta nem lesz.
- Ha a zsír kész, forrón ráöntjük a májra és lefedve hűlni hagyjuk.
- Receptkönyvben: 276
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 245
- Össznézettség: 227243
- Feltöltés dátuma: 2009. június 15.
Ajánló
Elég nehéz étel, utána egy kis pálinka jót tesz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A máj így elkészítve, zsír alatt hosszú hetekig eltartható. Lilahagymával, zsírral, kenyérre kenve nagyon finom. Természetesen frissen sült állapotában, burgonyapürével is kitűnő.